Întrebat despre alegerea domeniului sportiv, ne spune cu sinceritate: „Cred că pasiunea pentru sport, în special pentru fotbal, este o moștenire de familie. Tata, Florin Romanescu, a fost fotbalist și arbitru de fotbal. Îmi amintesc cu drag cum mă ducea, copil fiind, la meciurile principalelor echipe arădene: Vagonul, UTA, CPL. Stadionul Micălaca a fost pentru mine locul în care am dat prima pasă.”
Radu Romanescu a fost cronicar sportiv la cotidienele arădene: Observator, Jurnalul Arădean, Ziarul Transilvania, Agenda de Arad, colaborator la Info Tv și West Tv, iar în prezent lucrează la Glasul Aradului, la primul site de sport din Arad, www.sportarad.ro, și este colaborator permanent al Gazetei Sporturilor.
Am participat la lansarea celor două cărți scrise de R. Romanescu: Patruzeci de ani și-o Minune, apărută la Editura Astra Sport în 2011 în colaborare cu Bogdan Cioara și Viața ca o carte, cartea unei vieți, apărută în 2012 la aceeași editură. Prima este închinată UT-ei cu prilejul împlinirii 40 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni împotriva olandezilor de la Feyenoord Rotterdam, precum și titanilor care au făcut din echipa arădeană un simbol al fotbalului. Dorel Cura, președintele Asociației Județene de Fotbal Arad numește în prefață această carte „o dovadă elocventă despre puterea miraculoasă a fotbalului, în a crea pasiuni puternice, care dăinuie timpului”.
Tot despre fotbal este vorba și în cea de-a doua carte, subintitulată Amintiri și gânduri cu Viorel Butaru. Cartea are o dedicație specială „În memoria soțului meu Viorel, cu toată dragostea mea!”, semnată de Mariana Hortenzia Faur, cea care s-a și ocupat de apariția volumului. Dincolo de amintirile sensibile legate de marele fotbalist Viorel Butaru, apar, de asemenea, nume ca Mihai Jivan, Ionuț Popa, Gigi Borugă, Iorgulescu.
Din ambele volume răzbat două lucruri impresionante: în primul rând, unitatea sportivilor arădeni și grija lor pentru formarea generațiilor tinere și în al doilea rând, pasiunea pentru scris a autorului Radu Romanescu. Întrebat despre a plăcerea de a scrie, acesta ne-a mărturisit: „Da, pot să spun că pasiunea pentru scris vine demult, din copilărie. În biblioteca familiei mele, a părinților și a bunicilor am găsit volumele lui Ioan Chirilă, iar apoi ale lui George Mihalache, modelul meu. ”
Așadar, sportul și plăcerea de a citi și scrie le-a moștenit domnul Romanescu din copilărie, din familie. Rafinamentul, caracterul perfecționist, dorința de a veni în sprijinul semenilor și de a menține vie flacăra sportului arădean, fac din Radu Romanescu un jurnalist și un scriitor deja cunoscut în lumea arădeană. Îi urăm succes în continuare!
Citiți principiile noastre de moderare aici!