„În anii 70-80, arădenii veneau în Pădurice să facă o baie la singurul bazin descoperit din oraş. Timpul a trecut, bazinul a îmbătrânit şi trebuia să-l aducem la standarde occidentale” – spune antrenorul emerit Gheorghe Biriş, preşedintele CS AMEFA. Graţie unui contract de asociere între club şi SC Auto Imobile Rent-AMC, firma fostului mare halterofil Adrian Mateaş, cenuşiul bazin s-a transformat în „Raiul de la Pădurice”, un loc (tot mai) căutat de arădenii dornici de relaxare şi înot. Investiţia ? „Cine doreşte să o cuantifice este invitat să ne treacă pragul” – spune Adi Mateaş.
Apa, minim 26 grade
Ce s-a făcut concret: s-a construit un nou bazin de dimensiuni olimpice şi un altul de 9X12 m, folosit pentru iniţiere şi micii poloişti ai clubului, ambele cu recirculare continuă; s-au schimbat toate instalaţiile de apă, gaz, canalizare, energie electrică; s-a realizat un punct termic cu filtre şi instalaţii cu încălzire solară, apa având o temperatură de minim 26 grade; s-a supraetajat un corp de clădire, transformat într-un micro-hotel cu 10 camere (24 locuri). Totul pentru a aduce un ban în plus, AMEFA fiind un club de drept privat care se autofinanţează, excepţie proiectele câştigate la Primărie şi Consiliul Judeţean la capitolul „Sportul de performanţă”.
Facilităţi pentru cotizanţi
Pentru a beneficia de facilităţile, deloc puţine, acestei oaze de relaxare pentru întreg sezonul (mai-septembrie), trebuie să devii membru simpatizant al clubului, plătind o cotizaţie anuală de 500 lei. Există însă o varietate de abonamente atrăgătoare, copii sub 6 ani având gratuitate, iar cei între 7 şi 14 ani, o reducere de 50%. „Avem abonamente de week-end, săptămânale ori lunare, chiar şi de noapte (între orele 22-01). În schimb, nu eliberăm bilete de o zi, pentru că avem un anumit standard la care ţinem mult” – spune prof. Gheorghe Biriş.
Polo şi haltere
Principalii bneneficiari ai „Raiului de la Pădurice” sunt poloiştii şi halterofilii legitimaţi la AMEFA. „Ne-am înscris în Superliga Naţională de polo şi în întrecerea juniorilor II şi III, iar dacă vremea va permite, în septembrie vom disputa aici primele jocuri din noul sezon. De asemenea, mini-terenul de fotbal cu iarbă sintetică din cadrul complexului – care poate fi închiriat – va fi acoperit în luna septembrie cu un podium special, pentru organizarea naţionalelor de haltere juniori” – mai spune Biriş.
Cursuri de înot
În condiţii de deplină siguranţă, cu antrenori profesionişti, se organizează cursuri de înot pentru copii (vârsta minimă, 4 ani). Pachetul conţine 10 şedinţe a câte o oră şi costă 200 lei, părinţii putând asista la lecţii pe terasa restaurantului, servind o cafea sau o răcoritoare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!