„Acele gherete nu au ce căuta în faţa Spitalului Judeţean. În primul rând, deranjează activitatea elicopterului SMURD care nu are vizibilitate aproape deloc în momentul în care aterizează în curtea spitalului. Apoi, civilizaţia lipseşte cu desăvârşire acolo. Mizerii, gunoaie, lucruri care nu au ce căuta în apropierea unui spital pot fi găsite în spatele acestor gherete, practic în curtea Spitalului Judeţean Arad”, a tunat Ioţcu în momentul în care a deschis subiectul gheretelor. „Nu văd ce au de căutat jocurile de noroc în faţa celei mai mari unităţi medicale din judeţ. Nu am nimic cu cei care au gherete deschise acolo, dar spitalul e spital, iar talciocul e talcioc”, a mai spus preşedintele CJA. Mai mult, pentru a-şi demonstra dezgustul faţă de aceste spaţii comerciale, Ioţcu a prezentat şi situaţia gheretelor care s-au aflat în interiorul Spitalului Judeţean.
„Imediat ce am preluat spitalul, am renunţat la gheretele din curte şi din interiorul unităţii medicale, de pe hol. Eu cred că oamenii gândesc într-un fel când ajung la un spital curat, civilizat, şi gândesc altfel când dau de dezordine, cum a fost cu gheretele din interiorul spitalului şi cum e acum cu cele de afară. Civilizaţia şi curăţenia inspiră încredere pacienţilor”, a mai spus Ioţcu.
Tunuri pe „bazar”
Preşedintele CJA a vorbit şi despre complexul comercial aflat în spatele Spitalului Judeţean, amplasat pe terenul judeţului. „În anul 2001 doamna doctor Oprea, pe atunci director al Spitalului Judeţean Arad, a închiriat tot terenul cu pricina pentru o perioadă de 40 de ani, dacă nu mă înşel. Dar preţul cerut a fost infim: 1.200 de dolari pe an!!! Încă din anul 2008, de când am câştigat primul mandat la conducerea CJA, am încercat tot felul de concilieri, dar cei care au luat terenul în concesiune au refuzat să se prezinte. Ca atare, am intentat proces pentru a reevalua terenul şi chiria care trebuie plătită. Ne judecăm din 2008, suntem în 2013, şi nu am reuşit să obţinem o sentinţă prin care să primim suma corectă, respectiv în jur de 35.000 de euro. Din păcate, de fiecare dată când ne apropiam de finalul procesului, se schimba firma care a se ocupă de acel spaţiu comercial”, a declarat Ioţcu, precizând că această situaţie s-a întâmplat de mai multe ori.
Fără demolări
Întrebat dacă CJA va decide demolarea clădirilor care adăpostesc spaţiul comercial aflat în spatele spitalului, Ioţcu a spus că acest lucru este puţin probabil să se întâmple. „Este foarte greu să demolăm acele clădiri pentru că există autorizaţie de construcţie pentru fiecare dintre ele. Iar să demolezi o clădire care a fost ridicată legal este aproape imposibil. Noi nu vrem să demolăm nimic, ne propunem, în primul rând, să câştigăm procesul, să ni se recunoască drepturile, să renegociem chiria şi să recuperăm banii aferenţi chiriei din anul 2008 încoace, de când am început acţiunea împotriva celor care au concesionat terenul”, a încheiat preşedintele Judeţului.
Fără spaţiu
Discuţia referitoare la spaţiul din spatele Spitalului Judeţean Arad, pe care se întinde acel complex comercial, a pornit în momentul în care administraţia spitalului, dar şi cea a judeţului, s-a plâns de faptul că nu mai există loc pentru construcţii noi în incinta unităţii medicale. Iar terenul pe care se putea construi a fost concesionat, aici ridicându-se complexul comercial cu pricina.
Citiți principiile noastre de moderare aici!