A început reabilitarea termică a Colegiului Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” – anunță Primăria Municipiului Arad, într-un comunicat de presă. Practic, luni, 2 octombrie, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la cele două corpuri de clădire ridicate la începutul secolului XIX-lea, în care funcționează instituția – una dintre cele mai reprezentative pentru Arad și pentru învățământul pedagogic românesc. Lucrările se vor întinde pe parcursul a 12 luni, fiind executate de constructorul arădean SC Drast Company SRL. Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare termică se ridică la 3,5 milioane de lei.
Despre ce lucrări e vorba, mai exact? Găsim detaliile în comunicatul Primăriei: înlocuire şi recondiţionare tâmplărie exterioară, termoizolare, termoizolare planșeu peste subsol, izolare planșeu peste ultimul nivel, reabilitare instalaţii electrice interioare, reabilitare învelitoare şi lucrări de tinichigerie, refacere finisaje interioare (pardoseli, tavane, pereţi afectate de reabilitare), realizare rampă persoane cu dizabilitați.
„Pentru a elibera spaţiile unităţii de învăţământ unde urmează să se efectueze lucrări de reabilitare, Primăria Municipiului Arad a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean avizarea mutării în Colegiul Tehnic«Aurel Vlaicu» a unor clase ale Colegiului Naţional «Preparandia Dimitrie Țichindeal»” – precizează reprezentanții Primăriei Arad.
UPDATE. Purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Laura Nădăban, a declarat că solicitarea Primăriei se află în analiza Inspectoratului, urmând ca în proximul Consiliu de Administraţie al instituţiei să se ia o decizie în această privinţă. Ea nu a putut însă preciza data la care se va întruni Consiliul de Administraţie.
Sorin Haiduc, director al CN „Preparandia Dimitrie Ţichindeal”, susţine că problema mutării temporare la şcoala vecină s-a discutat deja într-un Consiliu de Administraţie al ISJ, unde fiecare din directorii celor două unităţi de învăţământ şi-au exprimat punctul de vedere. „În momentul în care vom şti dacă putem folosi săli de clasă de la Colegiul Tehnic «Aurel Vlaicu» – cu acces separat, pe perioadă determinată -, atunci vom putea face o estimare asupra modului în care va fi afectat programul nostru şcolar. Dacă nu primim săli de clasă, atunci probabil că vom face ore şi după-amiaza. Dar încercăm ca impactul să fie cât mai mic posibil şi pentru un număr cât mai mic de copii. E prematur să spunem cum va fi, aşteptăm hotărârea Inspectoratului şi a Primăriei – instituţiile care vor decide în această privinţă” – punctează directorul Sorin Haiduc.
Citiți principiile noastre de moderare aici!