Recensământul general agricol are ca obiectiv principal culegerea datelor şi obţinerea informaţiilor privind principalele caracteristici ale exploataţiilor agricole, cum sunt: identificarea în teritoriu a exploataţiilor agricole şi statutul juridic al acestora, utilizarea suprafeţelor agricole pe forme de administrare, suprafeţele agricole cultivate, irigaţiile, efectivele de animale, maşinile şi echipamentele agricole, persoanele care desfăşoară activităţi agricole, metodele de producţie agricolă, dezvoltarea rurală etc. Recensământul se va finaliza în luna februarie 2011.
Confidenţial
Conform legii, datele individuale înscrise în formularele de înregistrare sunt confidenţiale şi sunt utilizate numai în scopuri statistice. Acest fapt a fost subliniat şi de prefectul Călin Bibarţ. „Nu se pune problema că datele vor fi folosite la impozitare, sau în alte scopuri”, a subliniat prefectul. Persoanele fizice au obligaţia de a furniza recenzorilor date şi informaţii corecte şi complete, în caz contrar sunt pasibile de amendă de la 200 la 1.000 lei. Totodată, recenzorii sunt obligaţi să păstreze confidenţialitatea datelor, fiind pasibili de amendă între 500 şi 1.500 lei.
Legitimaţi
Înregistrarea datelor în formularele de recensământ se va efectua de către recenzor, prin interviu direct (faţă în faţă), la exploataţiile agricole fără personalitate juridică, din sectorul de recensământ atribuit.
Recenzorul se identifică prin mapa de recensământ şi legitimaţie de recenzor care conţine şi poza recenzorului.
Contact
Începand cu data de 2 decembrie 2010, Recensământul General Agricol va beneficia de un contact center: 1741 în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote; 0219201 în reţeaua Romtelecom.
JA – S.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!