Veste uriaşă pentru bolnavii de cancer din judeţul Arad, care trebuie să se plimbe prin alte oraşe din ţară, pentru a trata boala necruţătoare de care suferă: reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad anunţă că a fost făcută recepţia tehnică a Spitalului de Oncologie care va funcţiona pe strada Vicenţiu Babeş, din municipiu, în clădirea în care a funcţionat Serviciul regim permise şi înmatriculări. Spitalul de Oncologie are o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3.500 de metri pătraţi şi va avea 50 de paturi pentru spitalizare continuă şi trei paturi pentru spitalizare de zi. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 16 milioane de lei cu TVA, din care 13 milioane reprezintă finanţarea prin PNDL, iar restul sunt bani din bugetul Consiliului Judeţean. Lucrările au fost finalizate, iar acum autoritatea judeţeană a început să facă recepţia acestor lucrări.
„Am început astăzi recepționarea Spitalului de Oncologie din Arad. Este o clădire istorică pe care Consiliul Județean Arad a salvat-o de la degradare și am restaurat-o în exterior și aș putea spune că am reconstruit-o în interior. Este al treilea spital nou construit de Consiliul Județean Arad, în ultimii ani, și nu cred că sunt multe ale alte județe în țară unde să se poată spune asta. Ne-am concentrat efortul pe Oncologie fiindcă suntem pe primul loc în țară la îmbolnăvirile de cancer și era nevoie de un spital nou. Pasul următor, în acest domeniu, este să insistăm pentru o secție de radioterapie, pe care noi am depus-o pentru finanțare din fonduri europene, dar este printre proiectele rămase în rezervă. Nu renunțăm și, fără să fac promisiuni inutile, vom munci să avem radioterapie la Arad, că arădenii să nu mai plece la acest tratament în alte județe”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Pe PNRR
În ceea ce priveşte Centrul de Radioterapie despre care vorbeşte Cionca, realizarea acestuia a fost depusă pe Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, însă nu a fost inclus în lista de finanţare de către Ministerul Sănătăţii. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, Consiliul Judeţean încearcă să găsească o nouă linie de finanţare nerambursabilă, orientându-se spre alte programe de finanţare europene.
Trimite articolul
XV-ati gandit mult pana sa faceti o asemenea scara?
cum vor urca pe scara asta metalica persoanele bolnave , in carucior cu rotile sau cu handicap? lift interior este? nu cred
In cladirea unde este oftalmologia si ORL pe str T Vladimirescu cum pot sa urce pacientii batrani sau cu handicap locomotor la etajele superioare, stie cineva?
Alb si gri, niste culori mai vii nu ati putut alege, plumburiul ala numai speranta nu insufla.
-
roz trebuia facut spitalul de cancer, dupa creierul tau. si doctorii sa umble toti drogati, sa fie happy tot.
-
Sedere placuta si indelungata iti doresc. I-ati de pe acum ceva Bacovia sa se potriveasca.
-
Doar 50 de paturi? Astea ocupa o aripă de clădire. Ce fac cu centrul și cealaltă aripa, teren de fotbal de sala?
Este important ca s-au facut saloane cu cate 2 paturi si fiecare are baia proprie. Bineinteles, aparatura de specialitate este de ultima generatie, asa ca Institutul Oncologic din Cluj-Napoca se poate ascunde. Nu s-a precizat in articol numarul de oncologi care vor fi incadrati suplimentar fata de cei cativa medici, dovedit ca total insufuicienti. Am inteles ca se angajeaza in special chirurgi si radioterapeuti cu inalta specializare. Cat despre accesul bolnavilor la etaj, sunt in dotare 2 ascensoare mari,moene, similare cu cele de la Genesis.
Ba da rai sunteti nimic nu va convine!!!
Bravo, acuma doar sa se de-a drumul si sa se foloseasca toata aparatura, nu sa stea si sa se puna panza de paianjen pe ea…
Scarile alea ar trebui sa fie la orice cladire publica, altfel sa nu poata functiona….in caz de incendiu sau ceva sa ai acces facil, cei drept ii ceva nou pentru noi, bravo.
Sper sa se faca ceva cat mai repede si cu cei noi veniti, adica maternitatea…