La două luni distanţă după ce au cerut ca DNA Timişoara să refacă rechizitoriul în dosarul de înşelăciune deschis pe numele Teodorei Ciunta, magistraţii Curţii de Apel Timişoara au analizat din nou probele şi au decis ca probele au fost administrate legal, iar arădeanca poate fi judecată pe fond. „Constată regularizarea rechizitoriului emis în dosarul 140/P/2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – ST Timişoara privind pe inculpata Ciunta Teodora. Constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza penală privind pe inculpata Ciunta Teodora, sub aspectul comiterii a cinci infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care trei în formă continuată, trimisă în judecată prin rechizitoriul emis la data de 23.02.2023 de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – ST Timişoara, regularizat la data de 30.10.2023. Definitivă”, se arată în sentinţa făcută publică în data de 29 noiembrie.
În urmă cu două luni, aceeaşi instanţă trimitea rechizitoriul la refăcut, după ce a fost identificat un viciu de procedură. Asta, după ce Tribunalul Arad a decis că dosarul poate intra la judecata pe fond. „Admite contestaţia formulată de inculpata Ciunta Teodora, împotriva Încheierii penale nr. 209 din 14 iunie 2023 pronunţată de Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Arad în dosarul nr. 739/108/2023/a1; desfiinţează încheierea penală şi, în soluţionarea cauzei, admite în parte cererile şi excepţiile invocate de inculpata Ciunta Teodora, după cum urmează: Constată la dosarul cauzei existenţa a două rechizitorii, unul datat 28 februarie 2023 şi unul datat 30 mai 2023, aspect ce contravine art. 328 alin. 3 Cod procedură penală, sub aspectul unicităţii rechizitoriului/soluţiei procurorului la terminarea urmăririi penale. Dispune refacerea rechizitoriului sub aspect material, de către parchet, în limitele dispuse de instanţa de fond şi cu respectarea limitelor iniţiale ale investirii instanţei, urmând ca rechizitoriul refăcut să înlocuiască fizic rechizitoriile existente, care vor fi înlăturate de la dosarul cauzei. Rechizitoriul refăcut şi copii certificate ale acestuia se vor depune în exemplare suficiente pentru comunicarea acestuia către inculpată”, se spunea în luna octombrie în decizia pe scurt a Curţii de Apel Timişoara. Procurorii au refăcut, însă, rechizitoriul, iar dosarul va intra la judecata pe fond la Tribunalul Arad.
Sume uriaşe
Reamintim faptul că Teodora Ciunta a intra în vizorul procurorilor de la DNA Timişoara, după ce ar fi primit sume uriaşe, promiţând în schimbul lor că cei care au dat banii vor fi angajaţi în diverse instituţii de stat. „În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: în perioada 2019 – 2023, inculpata ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 108.500 de euro, din care ar fi primit 78.500 de euro, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești; angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale, în cadrul Penitenciarului Arad, în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac ori în cadrul formațiunii de poliție de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara; obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului. În contextul menționat mai sus, la data de 6 februarie 2023, inculpata ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 25.000 lei (echivalentul a 5.000 euro), reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital”, spuneau procurorii în luna februarie a acestui an.
Aşteaptă sentinţa
În altă ordine de idei, Teodora Ciunta este inculpat într-un alt dosar de înşelăciune, care a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Aici, procesul a decurs mult mai repede. La ultimul termen, respectiv cel din 5 decembrie, judecătorii au anunţat că vor face publică sentinţa în data de 29 ianuarie.
Trimite articolul
XDa l în primire pe Falcă și o să scapi. Așa scăpăm și noi de el
Idioți cei de la DNA? In multe dosare am văzut lucruri similare, inclusiv în dosarul “mită la PSD Arad’.
Sărmana femeie e nevinovată, totul este înscenare. Ea era infiltrate de servicii unde a fost pt a demasca marea corupție dar i s_a făcut dosar.
-
Ce vorbesti ma ? Pe ce baza spui ca e nevinovata ?
I-am dat la ordinara cateva mii de euro in schimbul a 2 posturi la stat , a tot mintit si amanat 1 an de zile si abia am vazut banii inapoi.
Nu mai comenta ampulea !
totusi mai e mult pana la prescriere?