ARAD. Mai este doar un pas până când dosarul cunoscut drept „Mită la PSD Arad” va trebui refăcut de la zero. În luna ianuarie a acestui an, Tribunalul Arad, prin judecătorul de cameră preliminară, a decis că „admite în parte cererile şi excepţiile privind neregularitatea rechizitoriului emis în dosarul nr. 35/P/2019 la data de 06.04.2020 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Timişoara, formulate de inculpaţii Chisăliţă Ioan Narcis, Jivan Luminiţa Maria, Pascu Patriciu Mirel, Lucaciu Mircea Andrei, Miuţescu Elisabeta, Ispravnic Cristian Ilie, Tripa Florin Dan, Băeţan Vasile Alin, Căprar Dorel Gheorghe şi Zamiska Ioan-Iaromir. Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 35/P/2019 emis la data de 06.04.2020 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Timişoara privind descrierea faptelor pentru care inculpaţii de mai sus au fost trimişi în judecată şi, din oficiu faţă de inculpaţii Horgea Cristian, Munteanu Bogdan Andrei şi Dima Cristian. Respinge cererile referitoare la nelegalitatea administrării probelor, excluderea probelor şi cele privind restituirea cauzei la parchet în vederea refacerii şi completării urmăririi penale. Dispune comunicarea încheierii penale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea remedierii neregularităţii actului de sesizare, în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii, procurorul urmând să remedieze neregularităţile actului de sesizare şi să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată, ori solicită restituirea cauzei”.
Ulterior, în 17 martie, a avut loc un nou termen, la care judecătorul aştepta ca DNA Timişoara să remedieze neregularităţile descoperite în rechizitoriu. Numai că, spune judecătorii Tribunalului Arad, acest lucru nu s-a întâmplat. Drept urmare, întreg rechizitoriul a fost trimis înapoi la DNA, pentru refacerea urmăririi penale. „Restituie Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Timişoara cauza penală, respectiv rechizitoriului emis în dosarul nr. 35/P/2019 la data de 06.04.2020, prin care au fost trimişi în judecată inculpaţii: Chisăliţă Ioan Narcis, Jivan Luminiţa Maria, Pascu Patriciu Mirel, Lucaciu Mircea Andrei, Miuţescu Elisabeta, Ispravnic Cristian Ilie, Tripa Florin Dan, Băeţan Vasile Alin, Căprar Dorel Gheorghe, Zamiska Ioan-Iaromir, Horgea Cristian, Munteanu Bogdan Andrei şi Dima Cristian. Constată că neregularitatea rechizitoriului nu a fost remediată în termenul prevăzut de art. 345 alin. 3 Cod procedură penală, precum şi faptul că neregularitatea rechizitoriului atrage imposibilitatea stabilirii obiectului şi limitelor judecăţii”, se arată în soluţia pe scurt a Tribunalului Arad. Acum, DNA are la dispoziţie trei zile de la comunicare să conteste decizia judecătorilor de la noi la Curtea de Apel Timişoara. Dacă instanţa de pe Bega va concluziona faptul că, într-adevăr, dosarul prezintă neregularităţi, atunci acesta va trebui refăcut. Dacă, în schimb, magistraţii din Timişoara vor decide faptul că instanţa din Arad a greşit, atunci dosarul va fi retrimis spre analiză la Tribunalul Arad.
Şpagă pentru posturi
Inculpaţii menţionaţi mai sus au fost luaţi în colimator de DNA Timişoara în anul 2019, fiind acuzaţi de infracţiuni asimilate corupţiei. Majoritatea dintre ei sunt acuzaţi de luare de mită, complicitate la luare de mită, abuz în serviciu, în timp ce liderii politici sunt acuzaţi şi de folosirea influenţei pe care o aveau. Procurorii DNA susţin, în rechizitoriu, că angajaţii din cadrul DRDP Timişoara, care răspundeau de agenţiile de control şi încasare din vămi, solicitau „taxe de protecţie” de la angajaţi, sumele fiind cuprinse între 100 şi 500 de euro lunar. Pe de altă parte, liderii politici vizaţi de acest dosar sunt acuzaţi că, pentru sume cuprinse între 4.000 şi 10.000 de euro, rezolvau posturi de controlori de trafic pentru cei care erau dispuşi să plătească sumele de mai sus. Iniţial, inculpaţii au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, modificat între timp în arest la domiciliu şi, ulterior, în control judiciar. În final, în prezent, nu mai există nicio măsură preventivă pe numele celor vizaţi de dosar.
Trimite articolul
XSe va tot amana, pana se va intra in prescriptie…..mai ales ca PSD este in alianta cu PNL/UDMR! Vai si amar de justitia romana!
Nu va mai fii nimic de aici
Cei care au criticat dnaul in deciziile lor,se pot astepta la o actiune speciala a dna,menita de denazifice justitia aradeana,asa ca mare atentie pe viitor la anturaj,convorbiri telefonice si alte provocari tip stalinist.
Toata tara asta-i putregai. Si sa mai mergi in armata, sa aiti aperi tara… Sa mearga mortii si ranitii mamelor lor de hoti.
Sigur ca da, o trimis pisideaua pa unciu Șoni la Bucale, dupa ce i-o dat si penzie da lux, normal ca isi primeste si pisideaua rasplata. Si pt judecatori, tine unciu Șoni spatele de la Bucale, n-are nimeni nicio frica.
La PNL inca nu se descopera JAFUL de 20 de ani!! jeguriilor
ade 20 de ani aradul este FURATTT cu Jeguriile de rigoare…
Asteptam si lotul CIUMEI GALBENE la DNA! Sau astia au imunitate la furturile facute timp de 20 de ani!