Reguli noi pentru fermierii care vor să-şi promoveze produsele agricole. Despre ce produse e vorba? Fructe şi legume proaspete şi procesate, miere, lapte şi produse lactate, carne şi produse din carne, ouă de pasăre, vin, peşte, condimente, plante medicinale, cereale, plante vii şi produse de floricultură, uleiuri şi grăsimi, bere, ciocolată şi produse derivate, pâine, produse de patiserie, prăjituri, produse de cofetărie, biscuiţi şi alte produse de panificaţie, băuturi produse din extracte de plante, paste făinoase, sare, gume şi răşini naturale, pastă de muştar, porumb dulce, bumbac etc.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că „începând cu data de 1 decembrie 2015, au intrat în vigoare regulamentele care vor guverna noua organizare agricolă comună în domeniul promovării produselor agricole pe piaţa internă a Uniunii Europene şi în ţări terţe”.
Beneficiari
Beneficiarii acestei măsuri pot fi: *organizaţiile profesionale sau interprofesionale reprezentative pentru sectoarele agricole în cauză; *organizaţiile de producători sau asociaţii ale organizaţiilor de producători; *organisme din sectorul agroalimentar care au ca obiectiv şi activitate acţiunile de informare şi de promovare pentru produsele agricole şi care au fost însărcinate de statele membre să îndeplinească o misiune de serviciu public în acest sector, definită în mod clar; *grupurile şi organismele din sectorul agroalimentar care au ca obiectiv şi activitate informarea şi promovarea pentru produsele agricole.
„Toate categoriile de beneficiari menţionate trebuie să fie reprezentative pentru sector, inclusiv pentru grupuri, în ceea ce priveşte Denumirea de Origine Protejată (DOP), Indicaţia Geografică Protejată (IGP), Specialităţile Tradiţionale Garantate (STG) şi recunoscute la nivelul statului membru” – precizează reprezentanţii APIA.
Trimite articolul
XÎn Polonia, unii fermieri se grupează. Dar majoritatea lucrează pe cont propriu. Are publicul său și preferă să vândă fără participarea unor grupuri. Lucrăm și cu mulți fermieri și încărcăm varză, cartofi, mere, roșii direct de la ei și le expediem în străinătate. Toată lumea este fericită.