ARAD. Compania de Apă scoate totul la vedere! Începând cu marii datornici, continuând cu valoarea indemnizaţiei primite lunar în 2013 de directorul general, precum şi cu pierderea înregistrată în primele şase luni ale anului, toate sunt afişate, la vedere, pentru toţi cei curioşi, pe pagina web a companiei.
Printr-o Hotărâre a Adunării Generale a Acţionarilor, luată la mijlocul anului trecut, aflăm ce salariu ia cel care conduce destilele Companiei de Apă: „Se aprobă indemnizaţia lunară pentru directorul general al Companiei în sumă de 13.000 lei”. Suma primită lunar de director este însă mai mare, deoarece, tot prin decizia AGA, acesteia i „se adaugă o cotă de 0,5 % din profitul net al Companiei”. Şi nu este o sumă de neglijat, ţinând cont că profitul net de repartizat al Companiei de Apă Arad a fost de 4.265.719 lei în 2013 şi 4.706.811 lei în 2012. Cert este că, dacă se are în vedere şi acest lucru, indemnizaţia conducătorului unităţii ajunge să fie chiar şi de două ori mai mare decât a celorlalţi directori de societăţi cu capital majoritar de stat din Arad.
Nici membrii Consiliului de Administraţie de la Compania de Apă nu o duc rău. AGA a decis următoarele: Se aprobă pentru membri Consiliului de administraţie ai societăţii comerciale “Compania de Apă Arad” o indemnizaţie fixă lunară de 20% din indemnizaţia, în cuantum brut, a directorului general al Companiei, dar să nu depăşească media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar din ramura în care îşi desfăşoară activitatea, respectiv 2.379 lei”.
La mijlocul anului, rapoartele financiare ale Companiei dezvăluie un… minus. În bilanţ se regăseşte o pierdere de 824.325 lei. Totuşi, trebuie precizat că şi în anul precedent, în bilanţul pe primele şase luni apărea o pierdere, dar la finalul anului aceasta a fost depăşită, Compania înregistrând un profit frumos.
În documentele afişate pe pagina web apare şi o listă a marilor datornici, la data de 30 iunie 2014. Pe listă se regăsesc şase firme intrate în insolvenţă, un imobil istoric din municipiu – Palatul Neumann şi două primării din judeţ: Şicula şi Dieci. Datoriile lor variază între câteva zeci de mii de lei şi aproape de 200.000 lei.
Ce nu se regăsesc în aceste documente este nemulţumirea a sute de arădeni legată de modul cum arată străzile din Arad după ce şantierele companiei sunt închise. Şi nici nemulţumirile legate de lucrări. Nemulţumiri de care compania ar trebui să ţină cont pentru că toate veniturile de mai sus se fac pe buzunarele arădenilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!