ARAD. Dintre cele 1.087 de misiuni, 860 au fost cazuri SMURD – pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. Timpul mediu de răspuns al echipajelor SMURD a fost de 13 minute.
Cele mai multe intervenții au fost efectuate de Detașamentul Arad – cu cele patru puncte de lucru: Curtici, Vladimirescu, Vinga și Nădlac – cu 582 de misiuni, urmat de Detașamentul Ineu cu 154 de misiuni și de Detașamentele Sebiș și Bârzava cu 69 de misiuni, respectiv 55. Cele mai multe intervenții au avut loc în mediul rural, 486, în timp ce în mediul urban pompierii au intervenit în 374 de cazuri.
112 incendii
În cursul lunii august, pompierii au intervenit pentru stingerea a 112 incendii izbucnit la locuințe, anexe, autoturisme, deșeuri vegetale și resturi menajere. Potrivit ISU Arad, s-a intervenit pentru stingerea incendiilor astfel: 12 incendii la locuințe; 5 incendii la anexe; 9 incendii la autoturisme și utilaje agricole; 1 incendiu la un atelier de tâmplărie; 51 de incendii la vegetație uscată, resturi vegetale, miriște și 24 de incendii la alte obiective. Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit singure pentru stingerea a 15 incendii, toate de vegetație uscată, miriște sau resturi vegetale și, în 8 cazuri, împreună cu subunitățile ISU Arad.
Au mai fost efectuate 23 de misiuni pentru decontaminarea personalului și tehnicii de intervenție în urma transportului persoanelor confirmate cu noul coronavirus către unități medicale.
“Au fost decontaminate 6 autospeciale și 17 persoane. Spre finalul lunii august, misiunile de decontaminare a tehnicii și personalului în urma transportului persoanelor testate pozitiv COVID-19 a crescut semnificativ”, au precizat reprezentanții ISU Arad.
Descarcerări și alte misiuni
Pompierii au mai luat parte la: 7 intervenții pentru descarcerarea persoanelor în urma unor accidente rutiere; 11 misiuni de înlăturate a fenomenelor meteorologice periculoase; 14 misiuni de asistență a persoanelor (transport sau sprijin pentru transportul persoanelor supraponderale); 3 misiuni de asanare, ridicare și transport în vederea distrugerii muniției sau elementelor de muniție neexplodate; 1 misiune de salvare animale; 7 misiuni de asigurare a unor evenimente publice de amploare în vederea prevenirii apariției unor situații de urgență (festival AOA, meciurile de fotbal UTA); 8 misiuni de supraveghere a zonei în urma producerii unor evenimente în vederea evitării producerii altor situații de urgență (supraveghere zonă în urma producerii accidentelor rutiere unde există scurgeri de combustibil, supraveghere zonă în urma unor avarii la conductele de transport gaz); 52 alte situații de urgență. Conform ISU Arad, în 10 cazuri echipajele au fost întoarse din drum fără a ajunge la locul intervenției, iar în alte 3 cazuri a fost vorba despre alarme false.
FOTO: ISU Arad
Citiți principiile noastre de moderare aici!