Judecătoria Ineu a amânat primul termen al procesului prin care Comisia Locală pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor Tauţ cere revizuirea sentinţei prin care familia Colţeu a fost împroprietărită cu peste 8.700 hectare de pădure, păşune şi teren agricol, reprezentând aproape întreaga suprafaţă a satului Nadăş. După ce DNA a primit confirmarea, prin instanţă, asupra faptului că testamentul folosit de familia Colţeu este fals, comisia mai sus menţionată a deschis imediat un proces prin care cere scoaterea celor 8.742 hectare de sub proprietatea aşa-zişilor moştenitori.
Primul termen al acestui proces a fost stabilit pentru data de 25 august, dar magistraţii de la Judecătoria Ineu au decis să amâne prima înfăţişare. Drept urmare, următorul termen a fost stabilit pentru data de 15 septembrie. Sursele noastre spun că, în teorie, acest proces nu ar trebui să dureze mult şi nici să aibă prea multe înfăţişări. Şi asta pentru că lucrurile sunt clare: documentele folosite de familia Colţeu la momentul revendicării Nadăşului sunt false.
Sentinţa de la Judecătoria Ineu va putea fi atacată la instanţele superioare, dar este puţin probabil, aproape imposibil ca judecătorii să stabilească altceva decât să accepte revizuirea sentinţei din 2006 şi, implicit, redobândirea Nadăşului de la familia Colţeu.
Proces şi la Făgăraş
Un alt proces care ar urma să se finalizeze cât de repede este cel de la Judecătoria Făgăraş, acolo unde Prefectura Arad, prin Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor, a deschis un proces prin care cere revizuirea aceleiaşi sentinţe emisă de Judecătoria Ineu. La Făgăraş, de mai bine de doi ani şi jumătate, procesul s-a întins de la o amânare la alta, totul din cauza faptului că dosarul 457/2006 al Judecătoriei Ineu, cel prin care s-a decis împroprietărirea familiei Colţeu cu terenul Nadăşului, a fost la DNA Timişoara pentru cercetări. Acum, potrivit surselor noastre, atât Judecătoria Ineu, cât şi Judecătoria Făgăraş au primit copii conforme cu originalul după dosarul mai sus menţionat. Aşa că procesele ar trebui să intre în linie dreaptă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!