Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad l-au reţinut pe Adrian Fieraru, din Bucureşti, pentru 24 de ore, acesta fiind acuzat de şantaj. Potrivit procurorilor, bărbatul cu pricina a contactat-o telefonic pe preşedinta Partidului Socialist din România (PSR), filiala Arad şi, prezentându-se ca şi lucrător în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), a anunţat-o pe femeie că o cercetează într-un dosar penal în care este acuzată de fraudarea referendumului din 29 iulie 2012.
„Pentru obţinerea unei soluţii favorabile în acel dosar, învinuitul i-a solicitat părţii vătămate sume de bani şi favoruri sexuale”, ne informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.
Povestea ne-a fost relatată chiar de către Gabriela Tripon, partea vătămată din acest dosar.
„În data de 14 august am primit un telefon de la o persoană care a declarat că se numeşte Stanciu şi este comisar la o secţie de poliţie din Bucureşti, în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie. Acesta m-a informat că pe numele meu există patru plângeri penale pentru falsificarea listelor şi a voturilor la referendum. Timp de două săptămâni am tot fost sunată de acest bărbat care mi-a cerut favoruri sexuale pentru a închide dosarul. Totodată, mi-a tot repetat că, dacă voi merge la poliţie în Arad, mă omoară cu mâna lui sau mă împuşcă. Apoi am încercat să îl fac să vină la Arad pentru a vorbi despre dosar, promiţându-i că îi plătesc drumul. El a acceptat şi aşa am ajuns în situaţia de faţă”, ne spune Gabriela Tripon.
Cea șantajată era foarte sigură pe ea deoarece, după cum a declarat, nici măcar nu a participat sub nicio formă la referendumul desfăşurat în luna iulie. Gabriela Tripon a fost candidata PSR pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad la alegerile locale din acest an.
Nu recunoaşte
De cealaltă parte, Adrian Fieraru susţine că toată povestea arădencei este o invenţie, chiar dacă la dosar există ataşate înregistrări telefonice purtate între el şi partea vătămată.
„Am vorbit o singură dată pe un site de socializare, în urmă cu câteva luni. Nu m-am lăudat că aş fi ofiţer DGA şi nu am şantajat-o în niciun fel. Chiar nu ştiu de ce sunt reţinut de procurori pentru că nu i-am cerut nici bani şi nici favoruri sexuale. Nu obişnuiesc să întreţin relaţii sexuale cu femei necunoscute pentru că mi-e frică să nu mă îmbolnăvesc”, susţine bărbatul.
În schimb, procurorul de caz, Codrin Gavra, spune că există probe concrete care să îl incrimineze pe Fieraru. „Partea vătămată a efectuat înregistrări telefonice cu care s-a prezentat la DGA pentru a verifica dacă cel care o suna este ofiţer sau nu”, ne spune procurorul. Gavra a solicitat Judecătoriei emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Fieraru pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. „Învinuitul nu a apucat să primească niciun ban de la partea vătămată”, a mai adăugat Gavra.
Lăsat liber
Procurorii le-au cerut judecătorilor Judecătoriei Arad arestarea preventivă a învinuitului pentru 29 de zile, dar magistraţii l-au lăsat liber pe Adrian Fieraru. Mai mult, împotriva lui nu a fost luată nicio măsură preventivă, cum ar fi interdicţia de a părăsi localitatea sau ţara.
„Parchetul a declarat recurs împotriva acestei sentinţe”, ne-au anunţat reprezentanţii Parchetului. Există posibilitatea ca recursul să se judece chiar vineri.
Citiți principiile noastre de moderare aici!