În opinia sa, trebuie făcută distincţie între refugiaţii din zonele de război şi imigranţii din motive economice. „Sunt 100% de acord cu poziţia Germaniei privind stabilirea unor cote de refugiaţi pentru fiecare ţară din Uniunea Europeană. Primirea refugiaţilor din zonele de război este o problemă umanitară, de care Uniunea Europeană nu poate să se delimiteze. Nu cred, însă, că ţări precum Ungaria, România sau Bulgaria pot face faţă miilor de africani care pleacă din ţările lor pentru că trăiesc în sărăcie. Aceştia nu se pot numi refugiaţi, iar Uniunea Europeană trebuie să găsească o soluţie de stăvilire a fenomenului, pentru că este într-adevăr un fenomen, iar dacă nu se iau acum măsuri, el nu se va diminua, ci, dimpotrivă, se va amplifica”, spune preşedintele UDMR Arad. Întrebat cum vede, în acest context, controversa pe tema construirii unei megamoschei islamice în Bucureşti, Farago Peter a răspuns că s-ar putea ca la mijloc să fie interese electorale de moment, chiar dacă momentul pentru asemenea discuţii este nepotrivit: „Din câte ştiu, discuţiile între biserica ortodoxă din România şi Turcia au început cu câţiva ani în urmă, dar nu s-au făcut paşi concreţi, tema fiindefectiv abandonată. În condiţiile de astăzi, şi nu vorbesc doar despre valul de imigranţi, ci şi de extinderea terorismului islamic, momentul mi se pare destul de nepotrivit. Reluarea discuţiilor ţine, probabil, de diverse interese electorale”.
Refugiaţi, da, imigranţi, nu
Preşedintele UDMR Arad, Farago Peter, consideră că problema valurilor de imigranţi în ţările europene este una extrem de delicată, în special pentru ţările mai sărace din Uniunea Europeană.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
România
Accident cumplit, produs vineri seară, la Lugoj. Trenul care circula pe ruta București - Timișoara a lovit o mașină, șoferul acesteia murind.
Mapamond
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României şi Bulgariei să adere cu frontierele terestre la spaţiul Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban, vineri, într-o conferinţă de presă la Budapesta, după convorbirile avute cu omologul său român Marcel Ciolacu, transmite agenţia ungară de presă MTI.
1
Local
ARAD. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara informează că, în perioada 23 noiembrie - 2 decembrie, se vor desfășura două transporturi cu depășiri pe traseul: Nădlac II PTF – A1 – A11 – Centura Arad - DN 7 – Ilia – A1 – A10 – Turda – A3 – Nădășelu – DN 1F – Cluj Napoca – Centura Apahida Vâlcele - DN 1C - DN 17 – Beclean – DN 17 – Centura Bistrița – DN 17 – Gura Humorului – Varianta de Ocolire Suceava – DN 2 – DN 28 – Târgu Frumos – DN 28 – DN 28D – DN 28 – DN 24B – Albița PTF.
România
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, ultimul obstacol pentru cele două ţări est-europene după o lungă aşteptare, transmite AFP.
Local
Oraşul Pecica vrea să-şi creeze propriul serviciu de transport public local, cu autobuze electrice, pentru a lega principalele puncte de interes de pe cei 100 de kilometri de străzi, dar şi pentru a facilita deplasarea către zonele industriale şi satele aparţinătoare Turnu şi Sederhat.
Local
Zeci de preşedinţi sau locţiitori ai acestora de la secţii de votare din judeţul Arad s-au retras de la alegeri.
2
Evenimente
Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârste între 12 și 15 ani, iar în acest an, tema abordată este „Egalitatea de șanse și curajul de a fi diferit”.
1
Local
ARAD. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.
Citiți principiile noastre de moderare aici!