Ucrainenii care ajung în Arad au șansa să își găsească un loc de muncă, Aradul având nevoia foarte mare, în continuare, de forță de muncă. De la începutul războiului din Ucraina, Aradul a reușit să ofere un loc de muncă pentru peste două sute de ucraineni, asta și în condițiile în care în Arad sunt companii multinaționale care aveau puncte de lucru în Ucraina și au decis să facă o relocare a angajaților.
Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, peste 2.900 de cetățeni ucraineni s-au angajat în România de la începutul războiului. Budăi a punctat, citat de Agerpres, că în bazele de date ale Ministerului Muncii erau înregistrate 5.250 de contracte active ale cetățenilor ucraineni, dintre care 2.919 sunt contracte care au data de început 24 februarie sau mai recentă.
Dintre persoanele refugiate din Ucraina, cele mai multe, 905, au fost angajate în industria prelucrătoare. Alți 457 de ucraineni şi-au găsit locuri de muncă în domeniul construcțiilor, în timp ce 314 desfășoară activități de servicii administrative şi activități de servicii suport. De asemenea, 284 lucrează în hoteluri şi restaurante, iar 270 desfășoară activități de comerț.
Revenind la situația din Arad, județul este al treilea ca număr de refugiați angajați, după București – 804 angajați și Bistrița – 261. Așadar, 218 refugiați au reușit să își găsească un loc de muncă, să aibă un venit stabil și să poată începe, măcar pentru o perioadă, o viață cât mai aproape de normal aici, în Arad.
Trimite articolul
XUn lucru bun. Măcar nu vor fi aduși africani și asiatici în locul lor.
-
Dar ce ai cu africanii si cu asiaticii? Acei oameni chiar muncesc din greu si constiincios,nu sunt putoare ca tine!
Statistic pe hartie arata bine doar ca in realitate nu e asa! Multe urcainience nu stau mai mult de 1-2 luni! Cel putin in bine cunoscuta firma de cablaje din zona industriala. Parca ar fi industrie “carnala”
-
Adica ‘e buuune’ ukrainenceke ?😉
Și eu sunt unul din angajatorii femeilor din Ukraina, și sunt foarte mulțumit de randamentul lor !