Spectacolul, care a reuşit să aducă în faţa publicului piese autentice, de reală valoare, din toate subzonele folclorice arădene, a avut în prim-plan lansarea albumului muzical „La fântâna Măgurii” al tinerei interprete Maria Moţ, elevă a Şcolii Populare de Arte şi laureată, pe când avea 9 ani, a concursului Muguri de tezaur. Cum apreciază prof. Mărioara Miclea, în pliantul care însoţeşte cele 13 piese ale albumului, „la numai 12 ani, Maria este doar un copil, dar, prin atitudinea sa faţă de folclor, prin respectul faţă de portul popular tradiţional, ea este un exemplu pentru generaţia sa, prin contribuţia adusă promovării creaţiilor populare autentice, de certă valoare, prin valorificarea stilului specific de interpretare a vetrei foclorice zărăndane.” De remarcat este că acompaniamentul pieselor a fost realizat de orchestra „Rapsozii Zărandului”, condusă de Petrică Paşca.
Mariei Moţ i-au fost aproape, în acest moment cu totul deosebit, colegii de cântec Roxana Suciu, Simona Stănilă, Dalia Suba, Cristina Suba, Cosmina Brădean, Mădălin Chindriş, Andreea Ardelean, George Crişan, Raluca Tătar, Petronela Botaş, Anda Popovici, Romina Onţanu, Mălina Drăucean, Andrada Dinga, Mădălina Păcurar.
Invitat special în spectacol a fost Voichiţa Suba, iar momentele coregrafice au fost suţinute de formaţia de dansuri „Pădureanca” din Chisindia.
Costume populare
Spectacolul a dat ocazie, de asemena, etalării unor costume populare autentice reprezentând Valea Mureşului, Secusigiu, Şicula, Chisindia, Buteni, Hălmagiu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!