N-a renunţat la peştele proaspăt adus din Italia şi care se serveşte marţi şi joi. Nu a renunţat nici să te convingă în stilul său caracteristic (pentru cine îl ştie pe Lorenzo nu mai e nimic de spus, nu-i aşa?) că peştele vine din Italia şi ca atare îţi arată biletul cu data, ora, ziua transportului. Dar are şi noutăţi.
E singurul restaurant din România unde se serveşte muşchi de bivoliţă (filetto bufala) iar de câteva zile, după câteva încercări ratate, mulţi nervi şi multă împrovizaţie, o deja faimoasă şi extrem de delicioasă îngheţată de casă. E vorba de o îngheţată de fructe (penene, fructe de pădure, căpşuni) al cărei secret îl împărtăşeşte doar cu clienţii casei. Şi o face mereu cu zâmbetul pe buze, ştiind că ceea ce a învăţat de la bunicul său (maestrul care i-a dezvăluit şi această taină), ambiţia sa şi câteva secrete ce rămân nespuse vor face imposibil să obţii o îngheţată de „aşa o tandreţe” acasă.
Dacă nu te-a convins nici cu această ofertă dulce, atunci Lorenzo vine cu artileria grea, pentru gurmanzii Aradului: degustarea de peşte. Crabi, scoici, raci şi file de peşte te aşteaptă să-ţi încânte papilele gustative. Poţi savura, în plus, un veritabil grătar italian pe cărbune, condimentat cu sare de mare, piper, ulei extravirgin de măsline şi câteva condimente tot secrete.
Dacă n-ai de gând să renunţi uşor la deliciile culinare, iar Lorenzo ştie că mulţi arădeni sunt hedonişti când vine vorba de mâncare, meniul zilnic italian (o supă, un felul doi, o apă şi un desert) te aşteaptă zilnic la Corona da Lorenzo, între orele 12.00-23.00. Poftă bună, ne strigă bucătarul italian înainte de finalul documentării, cu zâmbetul său inconfundabil pe buze.
Citiți principiile noastre de moderare aici!