Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad recomandă populaţiei ca în perioada Sfintelor Sărbători de Paşti să evite excesele alimentare, în special în ceea ce priveşte consumul de ouă şi alcool. Abuzul de ouă şi grăsimi de origine animală este contraindicat vârstnicilor şi persoanelor cu probleme cardiovasculare.
„Celor care au urmat Postul Paştelui le recomandăm reluarea progresivă a alimentaţiei de origine animală. Consumul moderat de alimente şi alcool, în special în această perioadă, poate preveni riscul declanşării unor afecţiuni digestive sau modificarea metabolismului în cazul persoanelor cu afecţiuni cronice, ca de exemplu diabetul zaharat, hipertensiunea arterială şi obezitatea. Organismul nu trebuie supraîncărcat cu alimente greu digerabile” – spune Constantin Cătană, director al DSP Arad.
Pentru cei care petrec sărbătorile în unităţi de alimentaţie publică, medicii recomandă evitarea consumului preparatelor care au aspect, gust sau miros neplăcut.
Atenţionare
De asemenea, DSP Arad reaminteşte importanţa procurării cărnii şi a ouălor doar din surse autorizate sanitar, pentru a preveni riscurile de îmbolnăvire prin toxiinfecţii alimentare. „Facem un apel la toţi producătorii şi distribuitorii de produse alimentare să acorde maximă atenţie respectării normelor igienico-sanitare în vigoare şi manipulării produselor alimentare, deoarece în cazul îmbolnăvirii unei colectivităţi, pot fi pasibili de sancţiuni penale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!