Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad atrage atenția agenților de plasare de forță de muncă în străinătate precum și lucrătorilor interesați că a fost publicat în Monitorul oficial nr. 367 Ordinul nr. 951 privind privind aprobarea Procedurii pentru circulaţia trenurilor de călători special comandate în vederea transportului de lucrători sezonieri, inclusiv al celor care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vulnerabile, între România şi alte state membre ale Uniunii Europene, pe perioada stării de urgenţă cauzate de pandemia de COVID-19.
Organizarea transportului
„Conform actului normativ, solicitarea punerii în circulaţie a trenurilor internaţionale special comandate în vederea transportului de lucrători sezonieri, inclusiv al celor care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vulnerabile, între România şi alte state membre ale Uniunii Europene se efectuează de către operatorul de transport feroviar de călători. În ceea ce privește transportul lucrătorilor către staţia de îmbarcare, în trenul internaţional, acesta va fi organizat conform legislaţiei în vigoare de către agentul de recrutare sau reprezentantul acestuia. De asemenea, agentului de recrutare îi revine obligația de a asigura măşti de protecţie împotriva COVID-19 pentru toţi călătorii care se vor îmbarca în trenuri, monitorizând totodată purtarea echipamentului de protecție încă de la coborârea din mijloacele de transport rutier, publice sau individuale, nefiind permis accesul în vagoane, călătorilor care nu au echipament de protecție”, transmit reprezentanții ITM Arad.
Mai mult, agentul de recrutare este răspunzător și de respectarea programului de prezentare la îmbarcare şi de repartiţie nominală a persoanelor care călătoresc, pe locuri şi vagoane, în conformitate cu diagrama vagoanelor, indicaţiile personalului de tren şi prevederile ordonanţelor militare sau ale altor reglementări în vigoare privind distanţarea socială și de verificarea călătorilor în momentul îmbarcării şi debarcării în şi din vagoane, a posibilelor simptome asociate infecţiei COVID-19.
În cele din urmă, ITM subliniază încă o dată fatpul că atât la îmbarcare cât și la debarcare vor fi respectate cu strictețe normele de distanțare socială.
Trimite articolul
Xsi cat costa un bilet de tren pana in austria in acest caz.
ca si ei vreu sa plec.
si daca se infecteaza oamenii la locul de destinatie ce se intampla ? sunt trimisi rapid acasa venind tot cu mijloace de transport in comun sau raman acolo…… si se descurca…? Grea boala euroii astia cand si in Romania e de lucru numai sa vrei…………..
În România,țăranii nu au voie să meargă să lucreze pământul că nu-i în fața casei, la sparanghel în germania se poare că-i aproape, fabricile sunt închise dar in abatoarele din germanica se poate, la Biserică 8 metri pătrați, în autobusele repatrierii, ———-disperatorii—-, aproape îmbrățișați, guvernanți de tot Kăkatul, partid inuman și incompetent, Spurcat președinte și premier, și se pare că aceste spurcăciuni mai vor să participe la alegeri…..Oare alege cineva asemenea SPURCĂCIUNI ?????? eu cred că nu , pentru că eu cred că sunt puțini dobitoci să aleagă așa ceva
-
Rosiile romanesti samt cele mai scumpe fermieri platesc un muncitori cu 12-15 lei in Germania primesc 9£Euro pe ora
Pai cand au spus austriecii ca sa cazut la un acord cu romania pentru transferul pe calea ferata a femeilor ce lucreaza ca si ingrijitoare la familiile austriece , autoritatiile romane afirmau sus si tare ca nu e adevarat , ca acum sa vedem ca totusi austriacul avea dreptate