ARAD. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au venit cu probe concludente, au venit cu contracte încheiate şi cu hotărâri de consiliu local falsificate, dar nu au reuşit să introducă pe rol dosarul în care fostul primar al comunei Şeitin, Remus Păcurar, şi fostul secretar al comunei, Roman Feier, sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi multe alte infracţiuni penale.
Magistraţii Judecătoriei Arad au hotărât să trimită dosarul înapoi procurorilor pentru refacerea rechizitoriului. Pentru a motiva hotărârea lor, judecătorii au scos în faţă articolul 300 al condului de procedură penală în care se face vorbire despre faptul că „Instanţa este datoare să verifice din oficiu, la prima înfăţişare, regularitatea actului de sesizare. În cazul când se constată că sesizarea nu este făcută potrivit legii, iar neregularitatea nu poate fi înlăturată de îndată şi nici prin acordarea unui termen în acest scop, dosarul se restituie organului care a întocmit actul de sesizare, în vederea refacerii acestuia”.
La concret vorbind, la începutul lunii februarie a acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad i-au trimis în judecată pe cei doi reprezentanţi ai comunei Şeitin, respectiv primarul Remus Păcurar şi secretarul Roman Feier.
Acuzaţiile aduse la adresa acestora, şi pentru care existau probe, erau dintre cele mai grave: abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Practic, toate aceste infracţiuni au fost înfăptuite, potrivit procurorilor, pentru ca un teren să fie vândut de două ori într-o zi: prima oară cu 3.000 de euro, iar a doua oară cu 25.513 euro (!!!). Procurorii susţin că diferenţa de preţ este chiar suma cu care patrimoniul comunei Şeitin a fost prejudiciat. Doar că, după două amânări în acest dosar, magistraţii Judecătoriei au ajuns la concluzia că rechizitoriul nu este întocmit legal şi l-a trimis spre refacere procurorilor.
Feier, arătat cu degetul
Contactat pe marginea acestui aspect, fostul primar al Şeitinului (care nici nu a mai candidat la alegerile din iunie), arăta cu degetul spre secretarul său, susţinând că toată vinovăţia îi aparţine lui Roman Feier.
„Într-o primărie, primarul semnează după secretar. Cel din urmă se ocupă de toate, primarul dă doar o semnătură şi atât. Din cauza acelei semnături am ajuns să fiu implicat în dosar”, ne declara primarul. Doar că Păcurar nu s-a oprit aici, acuzând şi mai departe.
„Asta a făcut tot timpul, doar că nu a fost descoperit nicicum. A făcut mult mai multe falsuri, cu asta s-a ocupat el. Dar eu nu am avut cum să le descopăr, deoarece deciziile erau luate în comisiile de specialitate. Şi el a făcut ce a vrut, a minţit pe cine a vrut şi când a vrut”, a mai adăugat fostul edil al Şeitinului.
În aer
Deşi dosarul a fost trimis la refacere încă din luna martie a acestui an, procurorii nu au mai reuşit să îl înapoieze magistraţilor. Au trecut şapte luni de când judecătorii se declarau nemulţumiţi de modul în care cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată, dar, până în prezent, cazul nu a fost repus pe rol.
Citiți principiile noastre de moderare aici!