Municipalitatea a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice procedura de achiziție a serviciului de reparație a ceasului din turnul Palatului Administrativ. Conform caietului de sarcini, „în prezent, ceasul din turnul primăriei nu funcționează corect, respectiv nu indică ora pe toate fețele turnului (cadrane). Mecanismul ceasului are unele elemente lipsă, iar părțile metalice sunt afectate de rugină. Accesul în turn, în zona de amplasare a ceasului se face prin cupola mare a clădirii, pe scări din lemn, care sunt cele originale din momentul construirii clădirii. Se menționează că în anul 2010, în turn, la cota +30 m a fost montat un mecanism pentru protecție în caz de cutremur. Accesul spre ceas este posibil pe lângă acest mecanism. Actualul mecanism al ceasului nu funcționează corect și transmite erori privind ora exactă”.
Se propune prin caietul de sarcini, printre altele, „verificarea mecanismului și a componentelor existente ale ceasului, inventarierea părților componente ale ansamblului ceasului, curățarea de rugină și depuneri a acestora, reconstruirea/refacerea în atelier a elementelor dispărute sau degradate ale ceasului, remontarea pieselor componente și recalibrarea mecanismului, efectuarea de probe în atelier, refacerea sistemului audio al ceasului pentru utilizarea melodiei, montajul mecanismului reparat în turn, repararea și revopsirea cadranelor ceasului și a marcajului orelor, restaurarea, curățarea/sablarea clopotului care va bate ora exactă și sferturile de oră, automatizarea ridicării greutăților ceasului mecanic și efectuarea de reglaje și probe, după montajul ansamblului ceasului în turn”.
Garanția acordată ceasului reparat va fi de 10 ani – 120 de luni – de la data semnării procesului verbal de recepție a serviciilor prestate.
Conform anunțului din SEAP, termenul de realizare a reparației este de 8 luni de la semnarea contractului. Ofertele pot fi depuse până pe data de 14 aprilie.
Despre palat
Clădirea în care funcționează Primăria Municipiului Arad a fost construită între anii 1872 și 1875. Orologiul din turn a fost adus din Elveția și montat în anul 1878 și, timp de aproximativ un secol, clopotul orologiului marca fiecare jumătate de oră. Iniţial, doar trei laturi ale turnului aveau orologiu, ulterior fiind montat și cadranul de pe latura dinspre Mureș. Tot în turnul Primăriei există și o instalație care, la fiecare oră fixă, difuzează înregistrarea unei melodii, însă nici aceasta nu este funcțională în acest moment.
Trimite articolul
XSper ca nu se pricepe Tehnodomus si la asa ceva…
-
Astia-s primii pe lista.
-
Moldoveni de Vaslui aduși la silcotrans , sint mai buni decât ceasornicari elvetieni😜
Iar ?!? Nu de mult l-au schimbat