Elevii cu cele mai mari două zeci de medii de admitere din județ au fost repartizați acolo unde și-au dorit. Doi absolvenți au avut media de admitere 10, unul absolvind Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” și celălalt Colegiul Național „Moise Nicoară”. Ambii au ales pentru specializarea Științe ale Naturii de la Colegiul Național „Moise Nicoară”. Dintre elevii cu primele 20 de medii de admitere, „Moise Nicoară” a reușit să atragă 15, alți 3 alegând Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal”, iar alți doi Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici”.
Cea mai mare medie de admitere repartizată la un liceu din județ a fost la Liceul Teoretic Sebiș – media 9.77, a unui candidat de la Școala Gimnazială Bârsa. 224 de absolvenți de gimnaziu din Arad au fost repartizați la licee cu media de admitere mai mare de 9. Față de anul trecut, numărul acestora este mai mic cu 92.
2.458 de absolvenți de gimnaziu au fost înscriși la repartizarea computerizată la liceele din județul Arad. Cea mai mică medie de admitere a fost a unui absolvent al Liceului Tehnologic „Moga Voievod” Hălmagiu, repartizat la același liceu – specializarea Turism și Alimentație, cu media de admitere 1.72.
În municipiul Arad, cea mai mică medie de admitere a fost a unui absolvent al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”. Cu media 2.42, acesta a fost repartizat la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” – specializarea Mecanică. În jur de 420 de elevi din județ au fost repartizați cu medii de admitere sub 5, număr dublu față de anul trecut.
De menționat faptul că 22 de elevi nu au fost repartizați computerizat, cu toate că au fost înscriși în proces. Cel mai probabil aceștia nu au completat destule opțiuni pe fișa de înscriere, iar mediile lor de admitere nu au fost îndeajuns de mari pentru a fi repartizați la specializările pentru care au optat. Cea mai mare medie de admitere a unui candidat care nu a fost repartizat este 6.62.
Trimite articolul
XSper ca nu aveti pretentia ca acel elev cu 2,42 sa ia bacul.