În cadrul expoziției de reptile și insecte vii, arădenii vor putea afla mai multe detalii despre exemplarele de animale expuse care provin din zone diferite de pe Terra. Colecția de reptile îi aparține lui Alexandrescu Mihail Lucian, un cunoscut colecționar din Arad, al cărui hobby a început cu ani în urmă. Toate speciile prezente în expoziție sunt spectaculoase şi atrag privirile prin colorit sau dimensiuni, dar și prin comportament.
Şerpii mari, cum ar fi pitonul reticulat, dar și ceilalți, cum ar fi pitonii regali, pitonii birmanezi, anaconda verde și galbenă, șarpele cu clopoței, cobra, șarpele de porumb, șarpele șobolan, cele cinci exemplare de scorpion sau tarantulele sunt foarte atractive și impresionează prin colorit, comportament şi modul în care sunt prezentate. Reptilele sunt expuse în terarii speciale, care imită condițiile din habitatele naturale ale reptilelor și insectelor, iar dieta lor este una specială. Astfel, pentru ca fiecare animal să beneficieze de cele mai bune condiții, echipa care se ocupă de îngrijirea lor a studiat în detaliu fiecare reptilă.
„Această expoziție o să aducă în fiecare lună în atenția vizitatorilor un exemplar nou, surpriză, care poate fi un cameleon, un melc african, o broască țestoasă sau cine știe… o altă specie care să atragă privirile celor care ne vor trece pragul. Vedetele expoziției vor demonta un mit conform căruia dacă ești mare, ești puternic. Aflând lucruri despre modul lor de viață ne vom da seama că unele exemplare, cu toate că sunt niște viețuitoare slabe în aparență, reușesc să scape de dușmani. Expoziția este o oportunitate atât pentru adulți, cât și pentru copii, de a afla mai multe lucruri despre specii rare de reptile și insecte pe care au ocazia să le vadă doar în cărți sau la televizor”, spun organizatorii expoziției.
Programul de vizitare
În perioada 1-4 iunie 2023, Muzeul de Științe ale Naturii și expoziția de reptile și insecte vii vor fi deschise după un orar special: între orele 11 și 19, cu ultima intrare la ora 18:30.
Ulterior, până pe 18 iunie, Muzeul de Științe ale Naturii Arad, din Palatul Cultural – intrarea dinspre Parcul Copiilor – va fi deschis de marți până vineri între 9 și 17, cu ultima intrare la 16:30 și sâmbătă și duminică între 11 și 19, cu ultima intrare la 18:30.
De pe 20 iunie până pe 17 septembrie, muzeul va putea fi vizitat de marți până vineri între 10 și 18, ultima intrare fiind la 17:30, respectiv sâmbătă și duminică între orele 11 și 19, cu ultima intrare la ora 18:30. Începând cu 19 septembrie, muzeul va reveni la programul clasic: marți-duminică: 9-17, cu ultima intrare la 16:30.
Taxa de intrare
Taxa de intrare la expoziția de reptile și insecte vii va fi de 20 de lei pentru adulți, 15 lei pentru pensionari, 12 lei pentru studenți, preșcolari și elevi, respectiv 11 lei pentru grupuri organizate de preșcolari, elevi, studenți, pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective.
Trimite articolul
XSa stea el în terarii. Acele reptile trebuie sa fie lăsate libere fiecare de unde a fost adusa. Nu ne mai putem căca de fițe. Azi maine nu le mai poate hrănii și le arunca te mir pe unde prin județ.
-
Ești un frustrat.