Măsură fără precedent, la nivelul Consiliului Judeţean (CJ) Arad. Începând de marţi, 1 octombrie, angajaţilor le este restricţionat accesul la reţelele sociale, inclusiv Facebook, prin folosirea internetului instituţiei. Măsura a fost luată după ce s-a realizat o analiză din care a reieşit că o parte dintre angajaţi petreceau prea mult timp pe reţelele de socializare în timpul programului de lucru.
„Preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, a dispus restricţionarea accesului la reţelele sociale pentru toţi cei 236 de angajaţi care lucrează în clădirea instituţiei. Motivul principal este acela că ne dorim ca funcţionarii publici să se concentreze mai mult asupra activităţii de la birou şi să eliminăm discuţiile legate de faptul că petrec prea mult timp pe reţelele sociale. Înainte de a recurge la această măsură, s-a realizat o monitorizare la nivelul instituţiei privind folosirea internetului în alte scopuri decât cele de serviciu. Măsura mai e justificată de faptul că ne dorim să păstrăm securizate reţele de internet ale Consiliului Judeţean”, a declarat directorul de comunicare şi strategii al CJ Arad, Andrei Ando.
Conducerea instituţiei se aşteaptă ca funcţionarii să îşi îndrepte de acum atenţia exclusiv asupra proiectelor aflate în drulare, cu o valoare totală de 150 de milioane de euro, fonduri europene. Asta pentru că pe fondul volumului mare de muncă, se fac angajări aproape în permanenţă. În ultimii doi ani, organigrama CJ Arad s-a mărit cu 20%, iar oficialii instituţiei spun că nu îşi mai permit ca angajaţii să aibă alte preocupări în timpul serviciului.
Trimite articolul
XCe masura drastica!!
Acum vor trece inapoi la Solitaire.
De parca nu au telefoane cu 3g sau pot folosi lejer un vpn.
Penibil!
…..nenea Cionca…… există date mobile direct de pe telefon, incls in abonament sau cartela prepay……ce ați făcut voi a fost doar restricționarea accesului la internet prin wifi
Piloși, neamuri și alte lichele ce freacă menta pe bani publici. Angajările astea aproape în permanență nu își au justificare. Afară cu trântorii. Mai putini angajați care chiar vor să muncească. Să se organizeze concurs pentru toate posturile, fără nepotisme pile relații și alte bla-bla-uri.
Vai saracii…. ce-or sa faca acum? O recomandare pt Dl. Cionca: analizati si ce fac zilnic si cat le ia sa faca acea treaba. Cred ca ii va da cu minus rezultand ca vreo 50% sunt inutili.
In orice institutie se sta pe net, in orice firma privata… si daca se filtreaza traficul, se sta pe telefonul personal, asa ca problema nu e la filtrele de net, ci in creierul angajatilor si a celor care-i conduc. Solutia e sa te educi singur, nu sa astepti sa te educe altii cu sanctiuni. Asta e pt aia care o freaca pe net toata ziua, inclusiv pe aradon 🙂
Cam tarziu ! Si nu inteleg de ce institutii, persoane in functii publice, unele surse media dau mai nou comunicate, informari si replici exclusiv prin facebook,. Ar fi bine sa se tina seama ca nu tot romanul vrea sa intre in acel sistem, nu tot romanul are posibilitate tehnica de a-l folosi. Si de ce trebuie ca oficialeii sa comunice si sa ia contact cu populatia precum o fac pitipoancele si cocalarii .
Acum firear sa fie,trebuie sa trec iar la Soliter,cind pe net era mai interersant ! Cred ca plec la primarie,unde e voie de toate.
Consiliul Județean este oricum o instituție complet inutilă. Atribuțiile lui le poate lua Prefectura,cu câțiva angajați în plus, Așa se scapâ de presedinți ,vicepreședinți , consilieri , mulți angajați și multe alte cheltuieli inutile……….. dar nu se vrea pentrucă acești pseudo-politiceni ……… unde să meargă ??????
Poate le vor fi interzise si a face piata in timpul programului de serviciu,vizitarea in scopul socializarii intre colegi in alte institutii ale statului in timpul in care sunt platiti sa munceasca,sanctionarea celor care folosesc masina institutiei in scop personal(de exemplu:”excursii pana la domiciliu”,convorbirile telefonice interminabile in interes personal…sanctionarea si imputarea abuzurilor!Daca ne-am uita pe pontaj sunt sigur ca nu prea vom vedea invoiti,insa îi putem vedea aievea pe strazile orasului:e valabil si la unitatile aflate sub aripa pretioasei institutii!
Si-au dat seama ca angajatii institutiei nu prea mai fac munca de partid, sa posteze stiri politice, sa aprecieze postarile preaiubitilor conducatori, sa le comenteze la “hateri” si asa mai departe. Cum Iohanis este in campanie de mai bine de un an, le-a dat peste nas celor din Arad ca nu isi folosesc la capacitate maxima oamenii angajati de partid in institutiile publice tocmai acuma cand este mai mare nevoie.
236 de angajati? wow, ce fac astia toata ziua, care este bugetul pe salarii acolo? o mica fabrica care freaca menta pe banii nostri de platitori de taxe, si voi mai spuneti de parlament, voi sunteti un parlament cu acest numar de angajati plus angajatii primariei, plus cele din subordinea primariei top, apa, ctp, recons si mai sunt o gramada pe care nici nu le stiu
Tote institutiile de STAT ! trebuie sa impuna acest lucru angajatilor ! Sunt persoane care freaca menta uitandu-se pe diverse site-uri; reviste……. ori la munca statului iar daca nu va place va recoman MEDIUL PRIVAT !
Buna treaba, sa inteleg ca nici aparatul de propaganda si urmarire a activitatii politice, angajat in CJA(se stiu ei), nu mai are acces? Nu de alta dar deja e gretos sa tot vezi anunturi postate pe fb (in timpul celor opt ore de program) cat de frumos si cu spor muncesc/comstruiesc ei pentru binele (voturile) “judetului” ! Oricum e frectie, probabil toti aplaudacii de vaza din CJ au telefoane de top cu fb nelimitat…
Da.Era singura lor activitate.Nu-i nimic.Am o cunostinta care lucreaza acolo si s-a exprimat ceva de genuläcum stau pe telefon”.Fain.Hai la privat !!! Sper sa se adevereasca cifra:400000 de bugetari vor fi dati afara….
ASTRA-CĂLĂTORI are vreo mie de angajați și produs vagoane, tramvaie … Cei 236 de funcționari publici, platiți mult mai bine decât cei de la ASTRA, ce produc ???????????????????
Domnilor cenzori ai ARADONULUI … dacă mă scoateți in circuir, o să trimit la un canal de televiziune postările acestea.
Si in scoli se intampla la fel cu personalul auxiliar:sunt femeie de serviciu si sunt tratata ca o servitoare in scoala unde lucrez.Pe langa munca mea,fac cumparaturi pentru DOAMNE,ca ele sa poata sa stea la povesti,sa mearga la magazinele second sa vada noutati,sau la alte magazine.Eu le cumpar mancarea la pranz,ele incaseaza salarii grase si stau,rad si povestesc toata ziua si nu le cere nimeni nici o explicatie.
Se mai fac angajări oare dau și bonuri de masa? Ca vin și eu, bai măcar bine ca găsesc mana de lucru totuși 236 de angajați iar un restaurant sau un atelier auto abia găsește 2, e ceva
In absolut toate institutiile de stat traficul de internet nu este restrictionat.
Singurele locuri unde sunt astfel de restrictii sunt multinationale si poate unele firme mici.
Nu v-ati pus niciodata intrebarea de ce stick de memorie gol se intoarce virusat de la finante dupa ce il baga in calculatorul lor.
Personalul IT intern nici nu au curajul sa le spuna la unii ca nu au voie sa piarda vreme pe internet.
Numai asa isi asigura problemele la lucru.
Raspuns visceral si instinctiv in commenturi. Desi miscarea este de admirat sa fim seriosi, e politica. Problema esta ca posturile fiind incadrate la fel la nivel national, trebuie si remunerate la fel. Un casier in Timisoara / Cluj / Bucuresti / Iasi la o institutie publica e platit exact la fel ca si cel din Arad, Bistrita sau… Caracal. Spectrul de petenti este insa de la sub 10 pe zi la sute pe zi. Si nici nu poti pendula pe cineva dintr-un birou in altu in orasele mai mici. “Vasile, lasa contractele alea un pic si hai scrie niste chitante!”
Si nu e nici echilibru. In Arad intr-un birou cu 1 persoana sta si-o freaca pe facebook toata ziua. In Cluj aceeasi institutie, aceasi birou are 3 oameni care fac munca a 10.