Ingrediente reţetă:
Orez, morcov, mazăre verde, pătrunjelproaspăt, ou (facultativ), sare, piper, ulei.
Mod de preparare (timp estimat: 45 min, complexitate: redusa)
Fierbem orezul al dente în apă cu sare.
În ultimul minut de fiert, adăugăm morcovul răzuit.
Scurgem apa şi adăugăm o mânuţă de mazăreproaspată (mazarea mea e din grădină,iar păstăile au fost de diferite marimi)
Condimentăm cu piper şi sare, amestecămşi lăsăm la răcorit.
Oul l-am adăugat pentru gust, dar nu e nevoie.
Fără ou, chifteluţele se pot forma rotunjoare, cu ou maglavaisul devine mai moale, dar se poate şi aşa.(Chestie de gust)
Le prăjim în ulei încins, apoi le lăsăm la scurs pe hârtie de bucătărie pentru a îndepărta surplusul de ulei.
Sunt foarte gustoase, destul de uşoare.
Se pot servi aşa, sau cu un sosuleţ, ca şi garnitură …pe lângă o salată verde.
Poftă bună!
ReţetaChifteluţe de orez şi legume a fost propusă de MAYA peforum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!