Ingrediente reţetă: 700 g cireşe, 30 g unt, 60 g zahăr tos pentru cirese: 4 ouă, 270 ml lapte, 60 g zahăr tos, 100 g făină, 1 praf de sare, esenţă vanilie
Mod de preparare (timp estimat: 45 min, complexitate: medie) Laptele, ouale, zahărul, vanilia, praful de sare şi făina se amestecă toate apoi se lasă să se odihnească până se pregătesc fructele. Într-o tavă cu diametrul 30 cm se topeşte untul, se adaugă cireşele (fără sâmburi sau întregi) şi se mai lasă câteva minute până se înmoaie.
Se adaugă zahărul şi se lasă până se dizolvă. Se toarnă deasupra compoziţia cu ouă şi se pune la cuptor 20 minute la 220 grade C.
Poftă bună!
Reţeta Clafoutis de cirese a fost propusă de PaulaM
Discută mai multe despre această reţetă pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!