Ingrediente:
10 cotlete mai mici / fără os,
1 legătură mare de pătrunjel,
400 ml vin alb (am folosit Soave),
sare,
piper,
1 linguriţă amidon de cartofi,
ulei de floarea soarelui.
Mod de preparare:
Se pune uleiul la încins, între timp sărămşi piperăm carnea.
O prăjim la foc puternic, câte 3-4 minute pe fiecare parte.
După ce s-a prăjitşi pe a 2-a parte,turnăm vinul.
Atenţie la aburi, care sunt foarte fierbinţi din cauza vinului.
Lăsaţi să fiarbăpână trece mirosul intensiv de vin (se evaporă alcoolul),
şi începe să se “umfle” (ca şi când fierbe smântâna, face un fel de spumă),
atunci presăraţilinguriţa de amidon, şi mai lăsaţi 2 minuţele pe foc lejer.
Adăugămpătrunjelul tocat, amestecămşi închidem focul.
Între timp, erau gata şi cartofii mei copti.
Mod de servire:
Carnea cu acest sos merge foarte bine şi cu paste sau cu orez.
Poftă bună!
ReţetaCotlet cu sos de patrunjel si vin a fost propusă de MAYA pe forum culinar.ro
Alte reţete cu cotlet de porcgăsiţi aici:
File de porc cu sos de piper,
Cotlet de porc cu sos de piersici,
Cotlete de porc in sos cremos cu mustar
Citiți principiile noastre de moderare aici!