Ingrediente reţetă:
150 grame biscuiţi digestivi, 70 grame unt topit
(biscuiţii mei au fost mai grăsoşi
şi ar fi mers mai puţin unt), 2 linguri
zahăr tos, 1 plic zahăr vanilat, 1/2
linguriţă coajă de portocală
rasă (eu am avut Finesse de la Dr Oetker), 4
linguri pline de cremă de brânză Quark
0.2% grăsime, 120 grame brânză
proaspătă (frischkase de la Mega Image, vine
în set de 6 cutiuţe a 60 de grame – eu am
pus 2 cutiuţe), o linguriţă
gelatină granule Dr Oetker, 2 pumni de zmeură
proaspătă, ciocolată pentru ornat.
Mod de preparare (timp estimat: 1 h,
complexitate: medie)
1. Se culege zmeura din grădină… şi o
spălăm sub jet uşor de apă, ca
să nu distrugem boabele de zmeură.
2. Zdrobim biscuiţii cu sucitorul sau la robot
şi îi amestecăm cu untul topit.
3. Pregătim gelatina: o adăugăm
într-un ibric în 5 linguri de apă, o
lăsăm să se umfle după care o
încălzim uşor (nu o fierbem) şi
amestecăm până se dizolvă.
4. Amestecăm crema de brânză,
brânzica proaspătă , zahărul,
zahărul vanilat şi coaja de
portocală.
5. Adăugăm gelatina în
compoziţie.
6. Adăugăm şi zmeura, amestecând
cu grijă să nu distrugem boabele şi
păstrând câteva pentru ornat.
7. Pregătim inelele (eu am avut 4 inele pentru
patru prăjiturele individuale) şi punem
compoziţia de biscuit, presăm bine.
8. Adăugăm şi compoziţia de
brânză, împărţind-o egal
între cele patru inele, şi ornam cu
zmeură.
9. Dăm la rece.
1o. Ornăm cu ciocolată.
Acest desert poate fi servit şi copiilor.
Poftă bună!
Reţeta Desert rece cu branza si zmeura a fost
propusă de Bunny pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!