Ingrediente:
400 grame ficăţei de pui
2 sau 3 cepe mari
o ceşcuţă mică de vin roşu
1 lingură miere
0,5 pahar făină
sare
piper
7 cartofi lunguieţi, curăţaţi, tăiaţiîn 2 pe lungime şi fierţi
Mod de preparare:
Ficăţeii se spalăşi se taie în două, despărţindu-se cele 2 “bucăţi” din care-i format.
Se pun în lapte aproximativ 1 oră.
Între timp curăţăm ceapa şi o prăjimîn 2 linguri de ulei.
Când devine puţin sticloasăadăugăm mierea şi vinul rosu.
Dăm focul mai tare şi-l menţinempână scade lichidul.
Apoi am stins focul şi am lăsat ceapa în tigaie ca să se menţinăcaldă.
Am scurs ficăţeii din lapte, i-amsărat si piperat si i-am dat prin faina. Am incins foarte bine tigaia cu putin ulei şi-am aşezatficăţeii unul câte unul pentru a-i prăji. Timp de 3-4 minute îi rumenim pe ambele părţi, întorcându-i mereu.
Ficăţeiifierbinţi se aşează pe jumătăţi de cartofi fierţi, iar deasupra se pune ceapă.
Mod de servire:
Poftă bună!
Reţeta Ficăţei festivi a fost propusă de seima pe forum culinar.ro
Alte reţete cu ficăţei găsiţi aici:
Rulouri cu ficat
Ficat cu boia
Ficat de vitel umplut si sparanghel
Citiți principiile noastre de moderare aici!