Ingrediente:
400-500 g costiţă de porc
100 g carne tocată de porc
sare
piper
1 linguriţă de boia
chimen
3 căţei de usturoi
1 bucată de vinete
1 ceapă rosie
2 ardei
2 rosii
2 cartofi fierţi
50 gr slănină afumată
150 ml vin alb
Mod de preparare:
Preparăm o pastă (asemeni celei de cârnaţi) din carne tocată, sare, piper, chimen şi boia. Se umple costiţele cu pasta obţinută şi se prăjesc în puţin ulei, se condimentează după gust cu usturoi zdrobit. Se toarnă peste ele vin alb şi se lasă la fiert câteva minute. Se pregăteşte ghiveciul de legume în felul următor: se curăţă vinetele, roşiile, ceapa, cartofii fierţi, ardeii şi se taie bucăţele împreună cu slănina afumată. Se căleşte slănina cu ceapa iar apoi se adaugă şi restul legumelor. Se adaugă un pic de vin alb la ghiveci şi se lasă să fiarbă.
Mod de servire:
Poftă bună!
Încearcă şi următoarele preparate culinare
Citiți principiile noastre de moderare aici!