Ingrediente reţetă:
7-8 dovlecei aproximativ, 700g după
curăţarea cojii, 300g brânză Feta,
3 ouă, 5 linguri orez, 3 linguri făină,
100ml ulei de măsline, sare, piper, coriandru,
50ml apă, lapte sau kefir. Mod de preparare (timp
estimat: 50 min, complexitate: medie)
Am dat pe răzătoarea mare dovleceii. Am
adăugat brânza, apoi ouăle, apoi
orezul. A urmat uleiul, apoi apa (dacă vi se pare
ca dovleceii au lăsat prea multă apă
puteţi renunţa la cei 50ml). Am adăugat
făina, sarea, piperul, coriandrul.
Într-o formă yena unsă cu ulei şi
tapetată cu făina am pus compoziţia.
Deasupra am presărat pe toată suprafaţa
făina.
Şi-am terminat cu un topping din kefir (vreo
100ml), 1 ou şi ulei de măsline.
Am pus la cuptor la 180°C circa 30 minute.
Poftă bună!
Reţeta Placinta cu dovlecei (Pastalopitta) a
fost propusă de dora_m pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!