Ingrediente:
Pentru aluat:
800 g zucchini
250 g prosciutto cotto
150 g caşcaval
125 mozzarella
500 ml lapte
350 g paste
3-4 căţei de usturoi
1 ceapă
frunze de busuioc roşu
ulei de măsline
Mod de preparare:
Din feliile de şuncătăiematâteafâşiilunguieţe, câte rulouri dorim (în cazul meu 16).
Resturile / marginile din şuncăşi ceapă le tocămşi le călim în puţin ulei de măsline.
Între timp tăiem zucchini în felii, pe lungime (numărul feliilor de zucchinii să corespundă cu cel de fâşii de şuncă).
Nu trebuie tăiate foarte subţiri, ci cam de 4-5 mm grosime.
SOSUL
Resturile de zucchini se toacă grob.
Zucchini tocat se adaugă la ceapa cu şunca prăjită, se condimenteazăşi mai lăsăm 2 minute la rumenit. Adăugăm laptele.
Când acesta dă primul clocot, se adaugă mozzarella tăiatăcubuleţeşi o parte din usturoi trecut prin presă.
Se amestecăşi se ia de pe foc. Dacădoriţi sosul “mai legat” adăugaţi o lingură de amidon.
Adăugăm busuiocul rupt şi amestecăm.
Păstrăm sosul la cald.
RULOURI
Grilăm feliile de zucchini (între timp, punem şi pastele la fiert în apă cu sare-al dente, chiar puţin mai tari).
Pisăm restul de usturoi, amestecăm 2 linguri de ulei de măsline, condimentăm cu sare şi piper şi turnăm peste zucchini grilaţi.
Amestecămuşor feliile.
Punem câte o fâşie de şuncă pe o felie de zucchini şi rulăm.
Pastele fierte al dente, se pun într-un vas termorezistent, peste se toarnă sosul, se amestecă.Aşezăm ruladele. Presărămcaşcaval deasupra, şi dăm în cuptorul preîncălzit la 250°C + ventilaţieşi lăsăm la rumenit după plac!
Ruladele de zucchini se pot coace cu caşcaval deasupra şi fără paste cu sos dedesubt sau se pot stropi doar cu ceva zeamă de lămâieşi parmezan.
Mod de servire:
Se serveşte cald.
Poftă bună!
Reţeta Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati a fost propusă de MAYA pe forum culinar.ro
Alte reţete de paste gasiţi aici:
Pasta cu gorgonzola si spanac,
Paste la cuptor
Citiți principiile noastre de moderare aici!