Ingrediente
Aluatul pentru 2 pizza 45×45 cm (maxim):
650 g făină,
500 ml lapte,
4 linguri ulei de măsline,
15 g drojdie uscată,
15 g sare,
Umplutura:
ciuperci,
roşii bine coapte şi moi,
usturoi,
busuioc,
sare şi piper,
ulei de măsline,
ementaler/caşcaval răzuit.
Mod de preparare
Se pune făina în vasul robotului, se
adaugă drojdia, uleiul şi sarea.
Începem a frământa lejer. Puţin
cate puţin, adăugăm laptele.
Frământăm în continuare,
pâna aluatul se desprinde de pe vasul
robotului.
Formăm 2 bile, pe care le ungem cu puţin
ulei, şi le băgăm în pungă,
pe care o închidem / înodăm / sucim
bine şi la frigider cu ele.
Dacă-i congelat, când îl
dezgheţaţi (la temperatura camerei) şi
faceţi pizza, e mai bun, mai pufos.
Între timp, facem sosul şi pregătim cu
ce acoperim.
Am tăiat ciupercile grob, deoarece intenionam
să fac pizza doar cu ciuperci şi cascaval.
Am spălat roşiile, le-am tăiat
bucăţi.
Am spălat busuiocul, am tăiat usturoiul
bucăţi, sărat , piperat, şi am
băgat mixerul stick în vas. Am măcinat,
până mi-a placut consistenta. Apoi am turnat
ceva ulei de măsline. Am învârtit
puţin cu o lopată.
Scoateţi aluatul din frigider, şi îl
întindeţi cu mâna, pe o tava
pensulată cu ulei. Lăsaţi aţa,
până vi se încinge cuptorul la cel
puţin 250°C. Când cuptorul şi-a
atins temperatura, ungeţi rapid foaia cu sos,
împrăştiaţi ciupercile, iar
deasupra caşcavalul răzuit şi daţi
la cuptorul încins. O lăsaţi cât
de rumenă vă place.
Poftă bună!
Reţeta Pizza cu ciuperci a la Maya a fost
propusă de MAYA pe forum culinar.ro
Alte reţete de pizza găsiţi aici:
Pizza extra cheese,
Pizza cu ricotta si spanac ,
Pizza „Peperoni”
Citiți principiile noastre de moderare aici!