Ingrediente reţetă:
Pentru foi: 500 g făină, 1/2 linguriţă sare, 3 linguri de ulei, 10-15 g drojdie proaspătă, apă caldăcât cuprinde;
Pentru umplutură: dovleac ras, sare, zahăr, scorţişoară.
Mod de preparare (timp estimat: 40 min, complexitate: redusa)
Din ingredientele pentru foi se frământă o coca, care se lasă să se odihnească cel putin 15 minute. Apoi se întind foile, cât mai subţiri.
Se rade dovleacul; se pune apoi sare şi scorţişoară.
Se întinde foaiaşi se pune dovleac pe ea, apoi se pun 3 linguri de ulei peste dovleac şi 2-3 linguri de zahăr.
Se rulează, se unge cu gălbenuş de ou.
Se pune în tava şi se coace la 180 de grade, cca 30-40 min.
Mod de servire:
Se presarăzahăr pudră peste plăcintăpuţinrăcită.
Poftă bună!
Placinta cu dovleaca fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte reţete cu dovleac:
Placinta cu dovleac postata de Anna Foster pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!