Ingrediente reţetă:
BLATUL: 80 de grame de făină de roşcove,
140 de grame de făină integrală, 90 de
grame de zahăr muscovado (zahăr brun), 180 ml
de lapte, 60 de grame de unt, 1 plic de zahăr
vanilat, 1/2 linguriţă de praf de copt, 1/2
linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1
lingură de zeamă de lămâie.
GLAZURA: 100 de grame de ciocolată amăruie de
bună calitate, 80 ml de smântână
pentru frişcă.
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, complexitate:
medie)
BLATUL:
Se aprinde cuptorul la 180 de grade.
Se înfierbântă 60 de ml de lapte
şi se toarnă peste făina de
roşcove, amestecând bine.
Untul se mixează cu zahărul muscovado (brun)
şi zahărul vanilat până se
obţine o cremă. Se adaugă
compoziţia de făină de roşcove.
Se toarnă restul de lapte.
Se adaugă făina amestecată cu praful de
copt şi bicarbonatul de sodiu, zeama de
lămâie şi mixează bine.
Compoziţia obţinută se pune
într-un vas căptuşit cu hârtie de
copt şi se nivelează.
Se introduce forma în cuptor şi coace 15-20
de minute. Eu am ţinut-o exact 17 minute
până când proba scobitoarei mi-a
demonstrat că prăjitura e gata (nu recomand
să fie uscată excesiv). Când se
răcoreşte puţin, se răstoarnă
pe platou şi se îndepartează
hârtia de copt.
GLAZURA: ciocolata ruptă în bucăţi
se pune într-un vas împreună cu
smântâna dulce. Se aşează
într-un alt vas cu apă care fierbe
(bain-marie) şi se amestecă într-una
până la completa dizolvare a ciocolatei
în smântână. Se toarnă
deasupra prăjiturii.
Este o prăjitură fina, pufoasă şi
foarte placut aromată.
Dupa ce se raceste complet, se serveste simpla sau
alaturi de inghetata de vanilie.
Poftă bună!
Reţeta Prăjitură cu
roşcove a fost propusă de
lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!