Ingrediente reţetă:
Pentru blat: 2 ouă, 2 linguri apă fierbinte,
2 linguri ulei, 6 linguri zahăr, 7 linguri
făină, 1 linguriţă praf de
copt
Pentru cremă: 400 g iaurt de căpşuni,
200 ml frişcă lichidă, 2 pliculeţe
gelatină
Pentru decor: 500 g căpşuni, un plic de
gelatină transparentă.
Mod de preparare (timp estimat: 1 h,
complexitate: medie)
Blatul: se bat ouăle împreună cu
apa fierbinte şi uleiul.
Se adaugă zahărul, făina şi praful
de copt.
Se toarnă compoziţia într-o formă
şi se dă la cuptor, la temp de 180 grade
Celsius, pentru 25 de minute.
După ce se coace, se lasă la răcit.
Crema: Se amestecă iaurtul cu gelatina
înmuiată, apoi se adaugă frişca
bătută.
Se dă crema pentru 30 de minute la rece;
între timp tăiem cubuleţe
căpşunile.
Asamblarea prăjiturii: pe blatul răcit
întindem crema, se adaugă
căpşunile tăiate cubuleţe.
Se pregăteşte glazura şi se toarnă
peste căpşuni.
Se baga la rece pt 2 ore
Reţeta Prajitura fina de iaurt si capsuni
a fost propusă de aliza
Discută mai multe despre această
reţetă pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!