Ingrediente:
Blat: 500 g spanac congelat, o legatură de ceapă verde (eu am pus o ceapăroşie, de apă, 4 ouă, o linguriţă de condiment Delikat, un praf de piper, un praf de amestec de condimente (cimbrişor, măghiran, busuioc, coriandru, foi de dafin), mărarsi pătrunjel verde, 3 linguri cu vîrf cu făina;
Umplutura: 12 bucăţide brânză feliată topită, 8 felii muşchiuleţ sau alt mezel, dupa preferinţă, 250 g brânză topită afumată Camembert
Ornat: 100 g miez de nucăprăjităşi măcinata, o feliuţă de brânzătopită, câtevaroşii cherry.
Mod de preparare:
1. Spanacul decongelat şi scurs bine se amestecă cu ceapa şi verdeaţa tocate mărunt, cu cele 4 gălbenuşuri, cu condimentele şi se amestecă bine, până se omogenizează perfect, apoi încorporămalbuşulbătut spumă tare cu un praf de sare şi făina turnatăîn ploaie. Se toarnă aluatul obăţinutîntr-o tavă unsăşi tapetată cu hârtie de copt, apoi se dă la copt, cca 25 minute la foc potrivit.
2. Blatul copt se desprinde de pe hârtie, uşorcât este cald, apoi se întoarce, tot pe hârtie, cu josul în sus şi se ,,tapetează” cu feliile de brânză topită apoi cu feliile de muşchiuleţşi deasupra cu brânză Camembert, pe care eu am întins-o cu un sucitor, între două folii de plastic şi abia apoi am pus-o deasupra muschiuleţului, apoi ajutându-ne de hârtia de copt, rulămstrâns, lăsând rulada înfăşuratăîn hârtie, o dăm cam o oră la frigider să se întărească.
3. Se scoate rulada răcitaă, se topeştepuţinbrânza topita la microunde apoi cu lama unui cuţit se întinde pe rulada în făşii late de 1 cm, pe diagonală apoi rapid (să nu se răceascăbrânza topită) presărăm miezul de nucă, prăjitşi mărunţit, presând cu degetele puţin. Se taie felii subţirişi se decorează cu câtevaroşioare Cherry.
Mod de servire:
Poftăbună!
ReţetaRulada Veselie in culori a fost propusă de ani67 pe forum culinar.ro
Alte reţete de ruladăgăsiţi aici:
Rulada de cartofi cu legume,
Rulada cu stevie ( de post ),
Rulade de vinete si dovlecei
Citiți principiile noastre de moderare aici!