Aducem în casa ta prin intermediul culinar.ro
reţete rapide, indicaţii şi imagini utile.
Te aşteptăm!Ingrediente reţetă:
Aluat: 2 ouă, 5 linguri de
zahăr, 200 ml ulei, 1 plic praf de copt,
aproximativ 250 g făină, 2 linguri
pesmet
Umplutura: 750 g caise, 250 g afine ( în
reţeta originală erau 750 g cireşe,
puteţi înlocui cu ce vreţi sau
puneţi doar caise), 2 gălbenuşuri, 1 ou,
150 g smântână dulce, 60 g zahăr,
1 plic zahăr vanilat, coajă rasă de la
1/2 de lămâie.
Bezea: 2 albuşuri, 125 g
zahăr.
Mod de preparare (timp estimat: 50
min, complexitate: redusa)
Preîncălzim cuptorul la 190 grade C. Caisele
le opărim puţin , le desfacem în
două şi le decojim. Ouăle se
mixează cu zahărul până
obţinem o cremă . Adăugăm uleiul
în fir subţire ca şi la maioneză
şi mixăm cu grijă. Praful de copt se
amestecă împreună cu făina şi
se adaugă puţin câte puţin la
aluat.
Amestecăm cu o lingură de lemn
până aluatul devine modelabil (am mai
adăugat 3 linguri de făină). Punem
aluatul în tava tapetată cu hârtie de
copt şi îl întindem cu degetele . Eu
am scos foaia de copt afară şi am
întins-o cu sucitorul apoi am bagat-o în
tava (dimensiunea 42×26) şi am aranjat-o cu
degetele. Presărăm deasupra pesmetul apoi
caisele şi afinele.
Pentru glazură batem gălbenuşurile cu
ou, smântâna dulce, zahăr tos,
zahăr vanilinat şi coaja de
lămâie. Turnăm amestecul peste fructe
şi coacem prăjitura la cuptor 20 de
minute.
Se bate albuşul cu zahăr până
obţinem o spumă lucioasă şi se
spriţează deasupra prăjiturii rozete de
bezea. Se mai coace încă 15 minute la foc
mic. Lăsăm până se
răceşte complet şi apoi o tăiem.
Poftă bună!
Reţeta Tarta cu caise si bezea este
propusă de amalia aa pe forum
culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!