Ingrediente:
Blatul:
8 ouă
8 linguri făina
8 linguri zahăr
1 pliculeţ zahăr vaniliat
Crema:
450 gr fructe de pădure
150 gr zahăr
15 gr gelatină
500 gr frişcă
100 gr ciocolată
150 ml suc de fructe de pădure
Mod de preparare:
Blatul:
Se bat albuşurile tare, apoi se adaugăcâte o lingură de zahărşi se bat până se topeştezahărul. Se adaugă pe rândgălbenuşurile, se adaugăfăinacâte o lingurăşi se amestecă ca să iasă blatul pufos. Blatul l-am copt la cuptor la 150 gr, cam 35 de min.
Crema:
Fructele se zdrobesc în blender împreună cu zahărul. Separat se topeşte gelatina, se adaugă la sucul încălzit, se amestecă bine apoi se toarnă peste fructele de pădure. Frişca se bate şi se adaugă fructele, mai bine zis piure-ul de fructe. Se adaugăşi ciocolata topită.
Blatul se taia în douăşi se însiropeazăpuţin cu un sirop din 100 ml apă, 1 lingurăzahăr, 1 linguriţă esenţă de vanilie, se umple cu cremăşi se lasă la rece câteva ore.
Se ornează cu ciocolatăşi frişcăîn care se pune puţin colorant alimentar roşu.
Mod de servire:
Poftă bună!
Reţeta Tort cu fructe de padure a fost propusă de amalia aa
Discută mai multe despre această reţetă pe forum culinar.ro
Alte prajituri recomandate
Citiți principiile noastre de moderare aici!