Ingrediente:
Pentru 4 persoane
500 g file de vită
200 g rădăcină de sfecla tânără
ulei de măsline
sare
piper negru proaspăt măcinat
putin oţet din vin alb
seminţe de pin sau de dovleac
100 g parmezan ras
1 ardei roşu gras
câteva frunze de ruccola
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 230°C. Între timp, spălaţi şi răzuiţi sfecla, puneţi într-o tavă acoperită la cuptor şi lăsaţi să se frăgezească.
Muschiul de vită se condimentează, se rumeneşte pe toate părţile într-o tigaie cu putin ulei de măsline. Atentie nu se lasă decât un minute două pe fiecare parte. După ce aţi scos carnea din tigaie, acoperiţi cu o folie de staniol şi lăsaţi să se odihnească aproximativ un sfert de oră, dupa care feliaţi cît mai subţire posibil.
Mod de servire:
Pe o farfurie se aranjează feliile de carne, grămpjoare de sfeclă, funze de ruccola, seminţe de pin sau dovleac, felii de ardei şi dacă doriţi parmezan. Puteţi să stropiţi cu puţin oţet şi ulei, eventual mai condimentaţi.
Alte reţete recomandate:
Citiți principiile noastre de moderare aici!