Ingrediente:
2 pahare iaurt,
3 pahare făină,
1 pahar cacao
2 pahare zahăr,
1 pahar ulei,
1 praf de copt,
1 lingură ghimbir măcinat,
1 lingură scorţisoară,
o lingură şi jumătate amestec de condimente pentru turtă dulce.
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele şi puneţi aluatul obţinut în tava pe care o doriţi: forma de chec, brioşe sau puri şi simplu într-o tavă mai înaltă. Daca doriţi să fie cu fructe, tăiaţi-le marunt, daţi-le prin făină sau griş şi presăraţi-le în tavă.
Timpul de coacere este aproximativ 20 de minute.
Mod de servire:
După ce s-a racit, se taie cubulete mai mici sau felii, in functie de preferinte. Se poate depozita zile intregi acoperita cu o folie de aluminiu. Pentru prepararea acestei prajituri ideal este laptele batut, dar dacă nu aveţi la îndemână, se poate folosi şi iaurt sau kefir. După ce s-a răcit se poate glazura cu ciocolată.
Alte reţete recomandate:
Citiți principiile noastre de moderare aici!