Ingrediente:
2 dovleci,
2 morcovi,
2 cepe,
1 pastârnac,
2 cartofi fierţi,
sare, piper,
verdeaţă tocată fin,
ulei
1-2 ouă,
făină
Mod de preparare:
Astfel de chiftele se pot face din orice fel de amestec de legume, cartofi, carne ori verdeaţă cu orez
Legumele se dau pe răzatoare (dovlecii se storc de zeamă), se amestecă cu sare şi piper, verdeaţă şi ou. Avem grijă sa nu facem o compozitie moale pentru a se forma uşor chiftelele. Se dau chiftelele prin făină şi se prăjesc în ulei.
Sosul îl puteţi face simplu dintr-o lingură de parmezan, o lingură de făină şi două linguri de smântână dulce, sare şi piper.
Mod de servire:
Se servesc calde şi cu cubuleţe mici de roşii decojite
Sursa acestei retete: culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!