Ingrediente:
un plic drojdie uscată
o linguriţă rasă de sare
2 linguri pline de miere
250ml lapte cald
500-550 gr făină
25 gr unt
Mod de preparare:
Se înmoaie drojdia într-o cană cu apă caldă. Se amestecă toate ingredientele şi se frământă apoi cu drojdia.Când aţi terminat cu frământatul, acoperiţi aluatul cu o cârpă umedă şi lăsaţi 45 de minute. După acest interval, îl întindeţi cu sucitorul pe masă, nu foarte subţire şi îl tăiaţi, întâi în două, apoi în patru, apoi în opt şi aşa mai departe. Începeţi să rulaţi, începând cu latura mai mare şi terminând cu vârful. Va ieşă un corn, pe care îl indoiţi puţin spre mijloc. Apoi îi puneţi în tavă, ungeţi cu ou şi presăraţi cu zahăr înainte de a-i da la cuptor. Îi ţineţi acolo cam 15 minute la 170 grade.
Mod de servire:
Se servesc calzi sau reci cu o ceaşcă de ceai ori cafea.
Alte reţete găsiţi peculinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!