Ingrediente:
Pentru 4 porţii
4 felii carne de porc
2 linguri ulei
4-5 căţei usturoi
50 ml vin alb
Sare, piper
350 grame fasole uscată
un litru de apă
1 ceapă mică,
un rântaş din 2 linguri de făină
10 ml smântână
Mod de preparare:
Faslolea uscată o lăsaţi peste noapte să se inmoaie. Dacă nu aveti timp pentru asta puteţi folosi fasole din conservă.
După ce am scurs apa de pe fasole, punem o ceapă, 2 căţei de usturoi şi 1 linguriţă de sare, apoi se fierbe sub capac, aproximativ două ore. După ce s-a fiert, scoatem ceapa şi facem un rântaş din 2 linguri de făină şi puţin ulei. Se ia jos de pe foc, se lasă la racit, după care se adauga 10 ml de smântână. Se amestecă bine, apoi se adauga peste fasole, amestecând mereu, se mai fierbe 5 minute, pentru a se îngroşa.
Feliile de carne se condimentează şi se freacă bine cu usturoi. Peste ele se toarnă uleiul şi vinul alb, şi se păstrează într-un loc răcoros timp de câteva ore. Se scot din saramură şi se prăjesc bine pe ambele părţi. În timpul coacerii se stropesc de câteva ori cu saramură rămasă.
Mod de servire:
Se servesc împreună pe o farfurie, clade si eventual cu murături.
Alte reţete recomandate:
Citiți principiile noastre de moderare aici!