Ingrediente:
2 kg pulpă de dovleac
1 kg zahăr
1 kg caise uscate
2 lămâi
vanilie
1 l apa
scorţisoară
Mod de preparare:
Dovleacul se taie cubuleţe, se acoperă cu zahăr şi se lasă 2 ore. Se toarnă apă fierbinte peste caisele tăiate feliuţe si se lasă la înmuiat 2 ore. Se pune dovleacul în cratiţă pentru dulceaţă. Se adaugă caisele cu lichidul în care au stat, lămâile tăiate felii subţiri. Se pune cratiţa pe foc şi se fierbe la foc mare, amestecând continuu până scade lichidul la jumătate. Se ia cratiţa de pe foc şi se bagă în cuptorul cald, unde se lasă sa stea. Când lichidul a scazut complet, se ia din cuptor, se toarnă fierbinte în borcane şi se închid ermetic.
Mod de servire:
Se serveşte la prăjituri.
Alte reţete recomandate:
Citiți principiile noastre de moderare aici!