Ingrediente:
600 g făină,
30 g drojdie,
2 galbenusuri,
2 linguri ulei,
puţină sare,
1 lingură zahăr,
puţin lapte,
50 g unt,
50 g margarină,
3 linguri zahăr pudră,
3 linguri praf de cacao,
stafide
20 g untură,
200 ml lapte cu vanilie.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în lapte cu zahăr, se amestecă apoi cu făină, zahăr, ou şi un vârf de sare. Se frământă şi se lasă la dospit. După ce acrescut se întinde o foaie dreptunghilară, ca pentru cozonac. Se stropeşte cu jumătate de amestec de unt şi margarină, se presară cu cacao cu zahăr şi stafide. Se rulează şi se taie felii de jumătate de deget. Se aşează unul lângă celălalt într-o tavă unsă cu untură, iar cu restul de amestec de unt si margarina se tropesc melcişorii puşi în tavă. Tava se pune în cuptorul rece, dar se lasă apoi la 180-200 de grade timo de aproximativ 40 de minute.
Când sunt aproape gata, se stropesc cu 200 ml de apă cu vanilie şi se mai coc câteva minute
Mod de servire:
Sunt ideali la micul dejun cu o cană de lapte ori cafea.
Alte reţete recomandate:
Citiți principiile noastre de moderare aici!