Ingrediente:
200 g orez
100 g stafide
100 g nucă
450 ml supă de pui
100 g unt
coajă de portocală
sare
un pic de sos de soia
Mod de preparare:
Acest fel de mâncare este de origine nord africană şi este o combinaţie dulce sărată foarte placută. Dacă nu agreaţi astfel de combinaţii puteti renunţa la sosul de soia, înlocuiţi sarea cu zahăr şi supa de pui cu lapte.
Pentru această reţetă, însă puneţi mai întâi şofranul în supa de pui să se îmbine cât mai bine aromele. Orezul îl căliţi în unt, după care puneţi tot câte puţină supă şi amestecaţi continuu. Trebuie să aveţi grijă să rămână orezul cremos. Adăugaţi şi stafidele şi nucile prăjite, coaja de portocală şi sosul de soia. Amestecaţi continuu până când e gata orezul.
Mod de servire:
Serviţi cald cu friptură de raţă sau piept de pui la grătar.
Mai multe retete pe: www.culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!