Ingrediente:
4 ouă,
3 albuşuri
300 g zahăr,
200 g făină,
5 linguri ulei,
2 plicuri zahăr vanilat,
coajă lămâie,
coajă portocale,
puţin rom
sare
Mod de preparare:
Pentru blatul de pandişpanse separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat bine albuşurile, iar când s-au întărit se adaugă 200 g zahăr, însă nu tot deodată, ci treptat. Se bate bine în continuare până se încorporează tot zahărul. Se adugă gălbenuşurile cu aromele, uleiul şi făina şi cu o lingură se amestecă uşor până se omogenizează. Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu făină, se pune compoziţia de mai sus şi se dă la cuptorul preîncălzit cam 20 de minute. În acest timp bateţi albuşurile cu 100 g zahhăr până se face o spumă tare. Scoateţi tava cu aluatul şi puneţi spuma peste, după care mai lăsaţi încă 15 minute în cuptor.
Mod de servire:
Se taie felii şi se stropeşte cu sirop la alegere.
Alte reţete recomandate
Papanasi cu smantana si dulceata
Citiți principiile noastre de moderare aici!