Ingrediente:
3 căni făină
un sfert de linguriţă de sare
200 g unt
2 ouă
un sfert cană apa rece
250 g ciuperci
o ceapă
150 g caşcaval sau brânză sărată
sare
piper
ulei de măsline
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Pregătirea acestui fel de mâncare începe cu aluatul
Făina, sarea, un ou şi 200 g de unt se pun în robotul de bucatarie şi se amestecă adaugând 3-4 linguri de apă rece. Apoi se scoate într-un castron şi se frământă până se formează un aluat elastic. Se pune la rece 30 de minute, timp în care puteţi pregăti umplutura.
Ciupercile se călesc împreună cu ceapa într-un pic de unt şi ulei de măsline. Dacă lasă prea multă zeamă atunci scoateţi-o. Când s-au înmuiat ceapa şi ciupercile stingeţi focul şi lăsaţi să se răcească, După care amestecaţi cu brânza şi cu un ou. Condimentaţi dupa preferinţe.
Când e gata şi aluatul şi umplutura, faceţi perniţele. Întindeţi aluatul şi tăiaţi-l în pătrate. Pe fiecare pătrat puneţi o linguriţă de umplutură. Ca să sigilaţi perniţa ungeţi marginile cu purină apă, închideţi şi apăsaţi pe margine cu furculiţa.
Când aţi format perniţele puneţi-le la prăjit în uleiul încins
Mod de servire:
Se servesc calde sau reci cu un sos la alegere.
Alte reţete recomandate:
Citiți principiile noastre de moderare aici!