Ingrediente:
4 ouă,
250 gr zahăr pudră,
250 gr ciocolată,
1 jumătate pahar cu apă,
250 gr unt,
4 linguri făină,
250 ml smântână,
1 plic zahăr vanilat,
1 lingură rom
Mod de preparare:
Ciocolata se topeşte la abur cu o 100 ml apă. Când s-a topit, se adaugă zahărul şi se amestecă. Se adauga în compoziţie gălbenusurile şi făina. Într-un castron se bat albuşurile spumă şi se înglobează în crema de unt cu galbenuşuri. Se unge cu unt o forma rotundă şi se toarnă compoziţia. Se pune forma în bain-marie şi se bagă la cuptor. Se lasă la copt 1 oră şi 20 de minute. Se bate smântâna cu vanilia şi romul şi cu un cub de gheaţă pisată. Când prăjitura este coaptă, se lasă la răcit, apoi se răstoarnă pe un platou şi se îmbracă în crema de smântână.
Mod de servire:
Inainte de a servi, se mai tine 30 de minute la frigider. Alte reţete de dulciuri recomandate:
Prajitura negresa
Prajitura alba ca zapada
Cremsnit
Citiți principiile noastre de moderare aici!